'Baykal ile aynı görüşlerde olduğumuza inanıyorum'

MHP Kırıkkale Milletvekili- MYK Üyesi Prof. Dr. Osman Durmuş, CHP'nin kuruluş ilkelerinden ayrı bir yola girmeye başladığını savunarak, Deniz Baykal ile görüşlerinin aynı olduğuna inandığını söyledi.

'Baykal ile aynı görüşlerde olduğumuza inanıyorum'
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Deniz Güçer ve Metin Özkan'ın sunduğu Beyaz Koltuk programının bu haftaki konuğu Eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili- MYK Üyesi Prof. Dr. Osman Durmuş'tu. Durmuş CHP'yi eleştirdi.

Geçenlerde MHP'ye CHP ile koalisyon yapar mısınız diye sorulduğunu belirten Durmuş, CHP'nin kuruluş ilkelerinden ayrılan bir yola girmeye başladığını söyledi. Eski CHP'nin 6 okundan eser kalmadığını, farklı şeylerin söylendiğini savunan Durmuş, "Onun için yeni CHP demiştim. Nitekimde dediğim oldu. Onur Öymen gitti kimler kimler gitti. CHP ile koalisyon yapamayız. Çünkü CHP diyor ki, 'anadilde eğitime bizde sıcak bakıyoruz ama zamanI var'. o zaman Ak Parti'den ne farkı var, BDP'den ne farkı var" ifadelerini kullandı.

Özkan'ın, "Deniz Baykal gelse MHP'de siyaset yapacağım dese veya siz Baykal'ın geleceğine inansanız bir teklif götürür müsünüz" sorusu üzerine Durmuş gülerek, "Onu Sayın Bahçeli'ye sorun. Ben Baykal'ın görüşlerinin, devletin bütünlüğü, milletin tekliği, ülkenin sınırlarına en ufak taviz vermemesi, Türkçenin eğitim dili olması gibi konularda bizimle aynı görüşlerde olduğuna inanıyorum. Deniz Baykal söylemleriyle milli ve milliyetçi bir çizgideydi" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE