Üsküdar‘da Eğlence Dolu 23 Nisan

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı‘nda coşkulu ve unutulmayacak bir şenlik yaşatmak için hazırlıklarını tamamlayan Üsküdar Belediyesi, 18-24 Nisan tarihleri arasında Validebağ Korusu, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Burhan Felek Spor Kompleksi, Burhaniye Gençlik Merkezi, Salacak ve Üsküdar sahillerinde birçok önemli etkinliğe imza atacak..

Üsküdar‘da Eğlence Dolu 23 Nisan
Etkinlikler çerçevesinde, Üsküdar Belediyesi‘nin Sporu Tabana Yayma Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen Spor Oyunları, bu yıl da 19 Nisan Salı günü Burhan Felek Atletizm Sahası ve Kubbe Salon‘da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl toplam bin 800 sporcunun mücadele ettiği yarışmalara, bu sene Üsküdar genelindeki 34 ilköğretim seviyesindeki okullar ile İstanbul genelinde yer alan spor kulüplerinden 7 branşta 2 bin 650 sporcu katılacak. Müsabakalar Atletizm, Hentbol ve Bilek Güreşi‘nde

okullar arası, Taekwon-do, Güreş, Judo, Karate ve Bilek Güreşi‘nde ise kulüplerarasında düzenlenecek.

19 Nisan Salı günü saat 10:00‘da gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerde hentbol müsabakaları Burhan Felek Atletizm Sahası‘nın ortasındaki çim alanda 4 minyatür saha çizilerek kız ve erkek kategorilerinde ortaokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlenecek. Yarışmalara 750 sporcu katılacak.

Atletizm müsabakaları, 750 sporcunun katılımıyla tartan pistte; uzun atlama, sprint koşuları ve orta mesafe koşuları yapılarak gerçekleştirilecek. Müsabakalara, kız ve erkek kategorilerinde ortaokul öğrencileri katılabilecek

Taekwon-do ve karate müsabakaları Kubbe Salon‘da kız ve erkek kategorilerinde kulüpler arası olarak 450 sporcunun katılımıyla düzenlenecek. Bir başka savunma sporu olan Judo karşılaşmaları ise kulüplerarası yıldızlar kategorisinde bayan ve erkek olmak üzere 400 sporcunun katılımıyla yapılacak.

Güreş‘te de geçtiğimiz yıl yeni sporcular yetiştirmek amacıyla mücadele etmeye başlayan Üsküdar Belediyesi, ata sporumuzu da 4. Spor Oyunları Şenliği‘ne dâhil etti. Bu amaçla Burhan Felek Spor Kompleksi Kondüsyon Salonu‘nda yapılacak güreş müsabakaları kulüpler arasında düzenlenirken müsabakalara minik erkeklerde yaklaşık 150 sporcu katılacak.

Bilek güreşindeki yarışmalar ise atletizm sahasında açık alanda ilköğretim okulları arasında kız ve erkek sporcuların katılımıyla düzenlenecek. Yarışmalarda 150 sporcu kıyasıya mücadele edecek.

ÇOCUK KİTAPLARI FUARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dâhilinde Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi Bahçesi‘nde Üsküdar Çocuk Kitapları Fuarı da düzenliyor. Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde 27 adet yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilecek çocuk kitapları fuarı, çocuklar olduğu kadar büyüklerin de ilgisini üzerinde toplayacak.

Çocukların bilgi dağarcığını zenginleştirecek, dünyayı ve çevresini estetik biçimde algılamasını sağlayacak, eğitsel olduğu kadar eğlenceli kitaplara da indirimli fiyatlarla ulaşılmasını sağlayacak fuarda Türkiye‘nin önde gelen 27 yayınevinin kitapları çocuklarla buluşacak. Üsküdar Belediyesi‘nin, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği fuarda zaman zaman saygın çocuk kitapları yazarları ağırlanırken, imza günleri ve sohbetler düzenlenecek. Katılımcıların keyifli anlar yaşayacağı Çocuk Kitapları

Fuarı, bu senenin en özgün ve en yararlı çocuk kitaplarını fuara gelecek kitap meraklılarıyla buluşturacak. Fuara katılan her çocuğa Üsküdar Belediyesi tarafından bir kitap armağan edilecek.

Etkinlikler dâhilinde fuara katılan kitapevlerinin hibe edecekleri 30 bin adet kitap, Üsküdar Belediyesi‘ne teslim edildikten sonra ilçe geneli ile doğu illerindeki okullara gönderilecek. Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesindeki etkinlikler esnasında 10 bin adet kumbara basımı ve Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ilçelerindeki okullara dağıtımı yapılacak. Kumbaralarda toplanan paralarla çocuk fuarından kitap ihtiyacı duyulan okullara yönelik alışveriş yapılacak.

Etkinlik alanında ayrıca çocukların ve ziyaretçilerin hatıra fotoğrafları çektirebilecekleri arka planı 23 Nisan için özel olarak tasarlanmış platform yer alırken Binbir Gece Masalları da anlatılacak.

TAHTA ARABALARLA NOSTALJİ: RALLY ÜSKÜDAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ayrıca, Üsküdar‘da hizmet veren 14 Bilgievi ile Çocuk Eğitim Merkezi‘nde eğitim alan ve 10-14 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan yaklaşık 45 kişilik çocuk grubu, Türkiye‘de ilk kez boğazın eşsiz manzarası eşliğinde Salacak‘ta bir nostaljiyi yaşatmak adına tahta arabalarla 500 metrelik bir parkurda birbirleriyle yarışırken doyasıya eğlencenin tadını yaşayacaklar.

Eğlenceli yarışma sonrası yarışmada dereceye giren çocuklar, tahtadan birer kupa ve yine tahtadan birer madalya ile farklı modellerde bisiklet hediye edilecek. Ayrıca tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek.

VALİDEBAĞ KORUSU, ÇOCUK KAHKAHALARIYLA ŞENLENECEK

Validebağ Korusu, çocukların 3 gün süreyle 23 Nisan‘ın keyfini çıkarabilmeleri amacıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Müzikli palyaço Show, Maskot Rock Grubu, Maskot Bando Grubu, çocuk mehter takımı, sihirbaz, jonglör, pandomim, kukla gösterisi, Karagöz- Hacivat, çocuk tiyatrosu, balon show gibi sahne etkinlikleri yanında şişme oyun grupları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara 22-24 Nisan tarihlerinde Validebağ‘da eşsiz ve eğlence dolu saatler yaşatacak.

Validebağ Korusu‘nda hazırlanacak olan Çocuk Oyun Parkı‘nda çeşitli şişme oyun gruplarında çocuklar gönüllerince eğlenirken, içinde Kaşık Kukla Yapım Atölyesi, Karagöz Hacivat Yapım, Anı Kartları Yapım, Pasta Yapım, Bilişsel Etkinlik, Resim, Drama, Kum Boyama, Uçurtma atölyeleri, Alo Kanka ile Balon Show, ÜFTUD gösterilerinin de yer aldığı Oyun Atölyeleri çocuklarla birlikte ruhu çocuk kalan büyüklere de hizmet verecek.

Kaynak: İHA