CHP'nin Antep adayları bizi memnun etti

Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Şamil Tayyar, CHP'nin Antep adaylarının Ak Parti'yi memnun ettiğini belirterek, CHP'nin aday listesinin Kılıçdaroğlu'nun başına ciddi bir bela olacağını ileri sürdü.

CHP'nin Antep adayları bizi memnun etti
Milletvekili aday listeleri (Son Detaylar)

Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Gazeteci Şamil Tayyar, Habertürk ekranlarında dün yayınlanan Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu programına konuk oldu. Milletvekilleri aday listesini değerlendiren Tayyar, aday listesinde 3. sırada olmasının makul olduğunu söyledi.

Gaziantepteki tüm sıralamayı çok makul ve yerinde bulduğunu belirten Tayyar, "Sayın Başbakan ile gece yarısı bir telefon konuşmamız olmuştu. O telefon konuşmasında Sayın Başbakan sadece Gaziantep için değil tüm iller için bi genel değerlendirme yaparken kılı kırk yarıyoruz ifadesini kullanmıştı. Bugün tüm illerdeki listelere baktığımızda bu anlayışın listeye yansıdığını göyüyoruz" diye konuştu.

"12 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin kritik bir evreden geçtiğini ifade eden Tayyar şöyle devam etti:

Ayrıca son 9 yıldır Türkiye'de devrim niteliğinde çok önemli düzenlemeler yapıldı. Ben bu düzenlemeleri daha çok statükonun yıkılması ve yeni dönemde yeni demokratik cumhuriyetin kurulma aşaması olarak değerlendiriyorum. Dolayısıyla bunu 12 Haziran'da yapılacak basit bir seçim olmasının ötesinde Türkiye'yi 2023'e hazırlayacak, yani cumhuriyetin 100. yıl dönemine hazırlayacak çok önemli bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriyorum. Kaldı ki, sayın başbakanda çok açık ifade etti; yeni anayasa hem seçim döneminin hem seçim sonrasının en önemli gündem maddesi olacak. Hepimiz biliyoruz ki 2012 veya 2014 te çünkü bu konuda tartışma devam ediyor, bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Dolayısıyla bu süreci cumhurbaşkanlığı seçimini de içine alacak şekilde değerlendirmekte belki yarar olabilir. Yine sayın başbakanımızın açıkladığı bu başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalar sanıyorum gündeme oturacak. belki bir referandum söz konusu olabilecek dolayıyla önümüzde nasıl bir tablo çıkacak şimdiden kestirmek zor. Ama önümüzdeki en önemli gündem maddelerinden birinin de başkanlık sistemi olacağı anlaşılıyor. Bu nedenle 12 Haziran'da yapılacak seçimler çok önemli."

LİSTELER GENEL OLARAK ÇOK TATMİN EDİCİ

"Gaziantepte siyaset yapmayı arzuladığımız için muhtemel tüm isimlerin analizini yapmıştık" diyen Tayyar, "Ayrıca partilerin bölgedeki ağırlığına etkinliğine ilişkin bir değerlendirmemiz olmuştur. CHP adaylarını ön seçimle belirledi. Ak Partililer herhalde kendileri bu listeyi yapsaydı ancak bu çıkardı. Bizim için son derece memnuniyet verici bir liste" ifadelerini kullandı.

"AKIN BİRDAL BİZİM İÇİN KOLAY LOKMA"

Akın Birdal'ın BDP'den aday olmasını da değerlendiren Tayyar şöyle konuştu:

"Akın Birdal'ın BDP'den aday olması sanıyorum BDP'nin Gaziantep'ten umudunu kestiğini gösteriyor. Birdal aslen Niğde'lidir, kürt kökenli değildir. Dolayısıyla BDP'nin Akın beyi Gaziantep'ten aday göstermesi sanıyorum bir milletvekili çıkarma beklentisinin düşük olmasından kaynaklanıyor. Bu yönüyle de baktığımızda Akın bey beni bağışlasın ama çok kolay lokma gibi gözüküyor."

"CHP'NİN ANTEP ADAYLARI BİZİ MEMNUN ETTİ"

CHP'lilerin listesini, "Ak Partilileri son derece memnun eden bir liste" diye değerlendiren Tayyar, dolayısıyla Ak Parti için çok fazla bir problem olmadığını söyledi.

CHP'nin ergenekon sanıklarını aday gösterimesine de değinen Tayyar, "Kemal bey risk aldı. Dolayısıyla seçimlerde nasıl bir sonuç çıkarsa bunun faturasını doğrudan kendi ödeyecektir. CHP'nin aday listesi Kemal beyin başına ciddi bir bela olacak. Eğer bu şekilde devam ederse Kemal beyin koltuğunu korumasının çok zor olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE