Muş’Un 50 Yıllık Çöp Sorunu Çözüme Kavuşuyor

15 belediyenin üye olduğu Muş Katı Atık Belediyeler Birliği, Muş’un Korkut ilçesine bağlı Barkır ve Yürekli köyleri arasında katı atık arıtma tesisi kuruyor.

15 belediyenin üye olduğu Muş Katı Atık Belediyeler Birliği, Muş’un Korkut ilçesine bağlı Barkır ve Yürekli köyleri arasında katı atık arıtma tesisi kuruyor.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede konu ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş Katı Atık Belediyeler Birliği tarafından katı atık arıtma tesisi kurulacağını açıkladı. Muş’un Korkut ilçesine bağlı Barkır ve Yürekli köyleri arasında bulunan bir araziyi satın aldıklarını söyleyen Başkan Dede, proje hazırlayarak Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunduklarını belirtti.

Projenin yüzde 45’ini Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan hibe alacaklarını vurgulayan Başkan Dede, “Barkır ve Yürekli köyleri arasında bulunan bir araziyi aldık. Çöp alanını oraya kuracağız. Tıbbı atıkları da Erzurum’a göndereceğiz. 100 Bin TL para ödedik. Proje yapılması konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı ile gerekli yazışmalarımızı yaptık. Şimdi bakanlığımızdan cevap bekliyoruz.” diye konuştu. Tesisin 2012 yılında faaliyete geçeceğini duyuran Dede, çalışmalara ise bu yıl başlayacaklarını hatırlattı.

Başkan Dede, Muş’ta 50 yıldır devam eden çöp sorununun bu tesisle çözüme kavuşacağını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplam 300 bin hektar alanda, ortalama 100 yıl hizmet verecek şekilde tasarlanan ve 3 lottan oluşan düzenli depolama tesisimizin yapım çalışmalarına bu yıl başlayacağız. Tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte Tekyol Köy mevkiinde bulunan eski çöp döküm sahasına, çöp kabul edilmeyecek ve bu sahanın iyileştirme işlemi tamamlanacak. Böylece Muş’un 50 yıllık çöp sorunu çözüme kavuşmuş olacak.”

Muş Katı Atık Belediyeler Birliği üyeleri şunları: Muş Belediyesi, Varto Belediyesi, Hasköy Belediyesi, Yağcılar Belediyesi, Korkut Belediyesi, Kızılağaç Belediyesi, Kırköy Belediyesi, Serinova Belediyesi, Sungu Belediyesi, Düzkışla Belediyesi, Karaağaçlı Belediyesi, Konukbekler Belediyesi, Altınova Belediyesi, Karakale Belediyesi ve Yaygın Belediyesi.