Yeşilçam'ın galibi 'Çoğunluk'

4. Yeşilçam Ödülleri'nin galibi, Çoğunluk oldu. Film, en iyi film ve ilk film dahil dört ödül kazandı. Reha Erdem Kosmos ile en iyi yönetmen seçilirken Cem Yılmaz en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

Yeşilçam'ın galibi 'Çoğunluk'
Türkiye'nin ulusal sinema ödülü olarak kabul edilmeye başlanan Yeşilçam Ödülleri'nin galibi yönetmen Seren Yüce'nin ilk filmi Çoğunluk oldu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün yapılan törende, 11 dalda Yeşilçam Ödülleri'ne aday olan Çoğunluk en iyi film, en iyi senaryo, en iyi ilk film ve en iyi genç yetenek ödüllerinin sahibi oldu. Reha Erdem de Kosmos'la en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Böylece Erdem, SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde olduğu gibi Yeşilçam Ödülleri'nde de üst üste iki yıl en iyi yönetmen ödülünü almış oldu. Dokuz dalda Yeşilçam Ödülleri'ne aday olan Av Mevsimi ise dört ödül kazandı. Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Törende bu yıl ilk defa Kültür Sanat Hizmet Ödülü ile Onur Ödül'ü verilmeye başlandı. Kültür Sanat Hizmet Ödülü'nün bu yılki sahipleri oyuncu Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy oldu. Onur Ödülü'ne ise Türker İnanoğlu değer görüldü. Cem Yılmaz bu sefer şeytanın bacağını kırdı ve en iyi erkek oyuncu ödülü kazandı. Ama törene şovu olduğu için gelemedi. Ama Yılmaz yine yapacağını yaptı ve bir video çekerek, dijital olarak teşekkürlerini iletti. Yılmaz teşekkür videosunda en iyi erkek oyuncu ödülünü seve seve kabul ettiğini söylerken "Benim için büyük Türk sineması için küçük bir adım" dedi.

'EMEK HÂLÂ KAPALI'

Törende en iyi ilk film ödülü almak için sahneye çıkan Çoğunluk'un yapımcısı Sevil Demirci "Yayımlanmamış kitapların yasaklandığı zor günleri yaşıyoruz. Sinemamızın hayatın her alanına değdiği, dokunulmayan konulara dokunduğu bu günlerde fikir özgürlüğü üzerindeki baskıyı tedirgin edici buluyoruz. Arkadaşlarımız Ahmet Şık ile Nedim Şener'in adlarını anmak ve yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz" sözleri salondan büyük alkış aldı. En iyi senaryo ödülü vermek için sahneye çıkan oyuncu Meltem Cumbul, Beyoğlu Beyediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a Emek Sineması'nın hala kapalı olduğunu hatırlattı. Emek'le ilgili bir hatırlatmayı da Seren Yüce yaptı. En iyi senaryo ödülü için gönderdiği mesajında Emek Sineması'nın kapalı olmasının ve bu konudaki suskunluğun tedirgin edici olduğunu belirterek "Emek Sineması bizim vicdanımızdır. Beyoğlu Belediye Başkanı'nın da bu vicdanı paylaşması temennimiz" dedi. Sevil Demirci de en iyi film ödülünü almak için sahneye çıktığında ödülü dünyada ve Türkiye'de şiddet gören bütün kadınlara adadığını söyledi.

4. YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ

EN İYİ FİLM: Çoğunluk
En İyi Yönetmen: Reha Erdem (Kosmos)
En İyi Kadın Oyuncu: Demet Akbağ (Eyyvah Eyvah)
En İyi Erkek Oyuncu: Cem Yılmaz (Av Mevsimi)
En İyi Senaryo: Seren Yüce (Çoğunluk)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Okan Yalabık (Av Mevsimi)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Melisa Sözen (Av Mevsimi)
En iyi görüntü yönetmeni: Uğur İçbak (Av Mevsimi)
En iyi müzik: Selim Demirdelen (Kavşak)
En iyi sanat yönetmeni: Hakan Yarkın (Yahşi Batı)
En iyi genç yetenek: Esma Madra (Çoğunluk)
En iyi ilk film: Çoğunluk nEn iyi kurgu: Reha Erdem (Kosmos)