Van‘daki Nevruz Kutlamalarının Ardından

Van‘da 21 Mart Nevruz kutlamaları sonrası grupla yürüyüşe geçen grup arasında yer alan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan şahıs ATM‘den para çektiği sırada polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Adliyeye çıkarılan zanlı tutuklandı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Teşkilatı tarafından 21 Mart 2011 tarihinde Atatürk Kültür Parkı‘nda Nevruz kutlamaları sonrası bir grup, Ahmedi Hani Parkı‘nda bulunan Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi için Sanat Sokağı‘nda kurulan ‘Demokratik Çözüm Çadırı‘na yürüdü. Ahmedi Hani Parkı‘nda gelen grup, müzik eşliğinde halay çekerken Ş.K. isimli şahıs ise Abdullah Öcalan‘ın büyük boy posterini açtı. Görüntüler, polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Ş.K. posteri topladıktan

sonra yanına gelen yerel kıyafetli şahısla konuştuktan sonra bir iş yerine girerek poşet aldı. Daha sonra posteri ve ceketini poşetin içerisine koyan Ş.K., yerel kıyafetli şahıs tarafından önce kalabalığın arasından çıkartıldı, ardından ara sokaklara götürülüp izini kaybettirdi. Polis, geçtiğimiz Cumartesi günü Ş.K.‘nın izini bulup takibe aldı. Ş.K. akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın ATM cihazından para çektiği sıra kıskıvrak yakalandı. Zanlı, daha sonra sorgusu yapılmak

üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine teslim edildi. Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapılan Ş.K.‘nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arandığı tespit edildi. Zanlı Ş.K.‘nin, 15 Şubat 2011 tarihinde Öcalan‘ın Kenya‘dan yakalanarak Türkiye‘ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla toplanan gurup arasında bulunarak polise taş attığı da görüntülerle tespit edildi.

Zanlı, Emniyet Müdürlüğü‘ndeki sorgusunun ardından bugün öğlen saatlerinde çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA