Balıkesir‘De 5 Yıl Önce Katledilen İki Kuzenin Katilleri Hâlâ Yakalanamadı

Kayseri‘de vahşice katledilen üç çocuğun katil zanlısının 1,5 yıl sonra yakalanması anne ve babaları bir nebze olsun rahatlatırken Balıkesir‘deki benzer olayın da aydınlatılması istendi.

Balıkesir‘De 5 Yıl Önce Katledilen İki Kuzenin Katilleri Hâlâ Yakalanamadı
Kayseri‘de vahşice katledilen üç çocuğun katil zanlısının 1,5 yıl sonra yakalanması anne ve babaları bir nebze olsun rahatlatırken Balıkesir‘deki benzer olayın da aydınlatılması istendi. Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar köyünden 21 Mart 2006 tarihinde okula giderken kaybolan ve cesetleri 44 gün sonra bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe‘nin katil zanlıları hâlâ bulunamadı. Kuzenlerin aileleri cinayetin aydınlatılmasını beklerken jandarma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Büşra‘nın babası Mustafa Karabacak, "Katiller elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Binlerce faili meçhul cinayet aydınlandı, şu iki yavrumuzunki aydınlatılamadı." dedi.

Akraba olan Yıldırım ile Karabacak ailelerinin 10‘ar yaşındaki kızları Tuğçe ve Karabacak, öğle tatilinde geldikleri evlerinden tekrar okula giderken kayboldu. Mustafa Kangal İlköğretim Okulu 4-B sınıfında okuyan ve aynı sırada oturan kuzenler, son olarak köyle okulu ayıran Balıkesir-Savaştepe karayolunun 100 metre yakınında görüldü. Çocukların ebeveynleri Hanife ile Mustafa Karabacak ve Ayşe ile Yüksel Yıldırım, devlet büyüklerinden başsağlığı değil, evlatlarının katillerin bulunmasını istediklerini söyledi. Bugüne kadar komuta kademesi dört defa değişen İl Jandarma‘nın şimdiki komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, dosyayı incelediğini ve konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da haberdar olduğu olay üzerinde tekrar çalışmaya başladıklarını bildirmişti. Sercan, ellerinde bulunan bazı ipuçlarından söz etmiş, en önemlisinin DNA örneği olduğunu, çocuklardan birinin tırnakları arasında ele geçirilen doku örneğinin eşleştirilmesine çalışıldığını ifade etmişti. Bugüne kadar DNA örneğiyle yüzlerce kişiden alınan kan numunelerindekiler örtüşmedi.

Olayla ilgili olarak bugüne kadar 5 bine yakın araba incelenirken durumundan şüphe edilenlerin sorgulamasından da sonuç alınamadı. Jandarma ekiplerinin şüpheli bulduğu 300 civarında şahsın ifadesine başvuruldu, emniyet birimlerine yapılan bütün ihbarlar değerlendirildi. Olayın başından itibaren jandarma tarafından kurulan özel çalışma grubunun çalışmaları da aralıksız devam ediyor.