Kayıp Çocukların Yozgat‘Ta Bulunan Cesetleri Otopsi İçin Ankara’Ya Gönderildi

Yozgat‘ın Çayıralan ilçesinde yapılan kazı çalışmasında bulunan ve kayıp çocuklar Türkan Ay ile Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlere ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları otopsi için Ankara‘ya gönderildi.

Yozgat‘ın Çayıralan ilçesinde yapılan kazı çalışmasında bulunan ve kayıp çocuklar Türkan Ay ile Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlere ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları otopsi için Ankara‘ya gönderildi. Cesetlerin kayıp çocuklara ait olup olmadığının kesin sonucu Keçiören Adli Tıp Kurumu‘nda yapılacak tetkikler sonucunda ortaya çıkacak.

    Kayseri’de yakalanarak gözaltına alınan 35 yaşındaki zanlı U.V.G.’ye, dün akşam saat 22.30 sıralarında Yozgat‘ın Çayıralan ilçesine bağlı Aşağı Yahya Saray ve Yahya Saray Barajı kenarındaki boş arazide çocukları gömdükleri yerde yer tespit çalışması yaptırıldı. Çalışma esnasında çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçalarına rastlandı. Gece ara verilen çalışmalara bu sabah 9.30 sıralarında Çayıralan Cumhuriyet Savcısı Göksel Turan gözetiminde Yozgat Emniyet Müdürlüğü Olay yeri İnceleme Ekipleri ve Jandarma Komutanlığı‘na bağlı ekipler tarafından tekrar başlandı. Jandarma ekipleri olay yerini güvenlik şeridi içine alarak basın mensuplarının görüntü almasına izin vermedi. Saat 13.30 sıralarında 5 dönüm arazi üzerinde belirlenen yerde yapılan kazı çalışmasında bir çukurda çocukların üçünün de kemikleri bulundu. Kemikler torbalara konularak Ankara Adli Tıp Kurumu‘na gönderildi.