Pazaryolu Sydv, Kimsesiz Ve İhtiyaçlı Yaşlılara Yardım Yaptı

Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ilçedeki 130 yaşlıya 200 TL nakdi yardımda bulundu.

Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ilçedeki 130 yaşlıya 200 TL nakdi yardımda bulundu.

    Pazaryolu SYDV, ilçe ve bağlı köylerde ikamet eden ve 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz 130 vatandaşa 18–24 Mart arasında kutlanan Yaşlılar Haftası münasebetiyle 200 TL nakdi para yardımında bulundu. Kaymakamlık tarafından kurulan bir komisyon marifetiyle yaşlıların evlerinde ziyaret edilerek hediyelerinin takdim edildiği ifade edildi.

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, amaçlarının kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan büyüklerin her daim yanlarında ve destekçileri olunduğunu göstermek olduğunun altını çizdi. Kaymakam Soğukpınar, her insan için değişik mana ve güzellik ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu vurgulayarak, “Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Yaşlılara hürmet bir minnet borcudur. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak hepimizin görevi olmalıdır.” dedi.

Bu arada 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu‘nda öğrenim gören bir grup öğrenci de Yaşlılar Haftası nedeniyle yaşlıları evlerinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Okul idarecileri, ömürlerinin büyük kısmını ülkeye hizmet ederek geçirmiş bulunan vatandaşlara duyulması gereken saygı ve sevgi bilincini toplumda oluşturmak istediklerini belirterek, herkesin bir gün yaşlanacağını hatırlattı.