Mhp‘de Tanışma Ve Eğitim Toplantısı

MHP Konya İl Teşkilatı tarafından milletvekili aday adaylarıyla tanışma ve eğitim toplantısı düzenlendi.

‘Sesime Kulak Ver Türkiye, Ses Ver Türkiye‘ programları çerçevesinde gerçekleşen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, İl Başkanı Ali Yücel, parti yöneticileri ve aday adayları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Ali Yücel, 12 Haziran‘da iktidara ciddi bir ders vereceklerini iddia ederek, "Biliyorsunuz Konya‘da 16 milletvekilimiz varken bu dönem 14‘e düştü. Bu sözüm ona Konya‘nın ekonomik gelişmelerinin had safhada olduğunu iddia edenlere tokat gibi bir cevaptır. Bunları bizlere yaşatan iktidara 12 Haziran‘da ciddi bir ders vereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal ise, TÜSİAD‘ın anayasa değişikliği taslağını eleştirdi. Bal, "TÜSİAD‘ın hazırlamış olduğu anayasa değişikliği taslağı, üniter devlet, milli bütünlük, al bayrak ve demokratik laik hukuk devletinin tartışılabileceği durumunu gösteriyor. Zengin sermaye grubu, Türkiye‘yi üniter devlet yapısı bozulmuş, milli bütünlükten çıkarılıp çözülmüş bir devlet durumuna çevirmeye çalışmaktadır" dedi.

12 Haziran‘dan yapılacak genel seçimlerde sandıktan başarıyla çıkacaklarını kaydeden Faruk Bal, iktidardan hesap soracaklarını ileri sürdü. Bal, "AK Parti 9 yıllık iktidarlık döneminde hoş bir seda bırakmadı. Bu 9 yıllık hesabın görüleceği ‘Mahkemey-i Kübra‘ 12 Haziran tarihinde yapılacaktır. İktidar partisinin doğruları, yanlışları millet iradesinde tartılacaktır. AK Parti‘nin 9 yıllık iktidarda iş bekleyen, aş bekleyenlere hiçbir şey vermediği, borçlanmadan başka hiçbir katkıda bulunmadığı, esnafa zam

ve borçtan başka hiçbir şey vermediği, bir umut peşinde koşan umut ticareti ve suistimali yaptığı, esnafa hizmetinin bulunmadığı gerçektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından salonda bulunan MHP Konya milletvekili aday adayları Faruk Bal, Abdullah Yıldırım, Ali Açık, A.Sami İyioldu, Ali Sırrı Karabıyık, Cengiz Aysün, Durmuş Ali Açıkel, Faruk Sonkaya, Feridun Yıldız, Habibe Sevil, Hacı Mustafa Tombuloğlu, Hasan Kaya, Hikmet Çay, Mahmut Fahri Bilgin, Mehmet Arıcan, Mustafa Sait Gönen, Oğuz Kürşat Ünal, Oktay Metli, Sabit Çevik, Salih Akça, Tahsin Koyuncu, Üzeyir Akbulut ve Zuhal Ekici tanıtılarak fotoğraf çektirdi. MHP Konya Milletvekili ve aday adayı

Mustafa Kalaycı‘nın yurt dışı programında olması nedeniyle tanıtım toplantısına katılamadığı öğrenildi.

Program aday adaylarına partinin seçim beyannamesi ve seçim çalışmalarında nelere dikkat edilmesi gerektiğinin anlatıldığı sunumla sona erdi.

Kaynak: İHA