Hamo Ağa, 56 Çocuğundan Birinin Milletvekili Olması İçin Çalışıyor

Silvan ve Bismil Ovası‘nda binlerce dönüm araziye sahip Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan (65), en büyük oğlu olan Tahsin Arslan’ın Diyarbakır Milletvekili olması için 100’e yakın köy muhtarını yemekte buluşturdu.

Silvan ve Bismil Ovası‘nda binlerce dönüm araziye sahip Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan (65), en büyük oğlu olan Tahsin Arslan’ın Diyarbakır Milletvekili olması için 100’e yakın köy muhtarını yemekte buluşturdu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan ağanın oğlu Tahsin Arslan, temayül yoklamasında ilk 10‘a girdi.

Diyarbakır‘ın Işıklar Köyü‘nde 5 eş, 56 çocuk ve 85 torunu ile yaşayan 5 bin dönüm arazi sahibi Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan milletvekili aday adayı olan oğlu Tahsin Arslan için muhtarlardan destek istedi. Işıklar Köyü‘ndeki evinde 100’e yakın köy muhtarına pilav üstü kavurma ikram eden Arslan, oğlu Tahsin’i Diyarbakır milletvekili olarak Meclis‘te görmek istediklerini söyledi. Misafirlerini kapıda karşılayan milletvekili aday adayı Tahsin Arslan, akrabalarının yanı sıra Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşlarının sesine kulak vererek, bu yola çıktığını dile getirdi.

Babasının, bölgede çok iyi tanınan bir ağa olduğunu anlatan Arslan, halkın tam desteğini aldıktan sonra böyle bir karar aldıklarını söyledi. Babasının, Bismil Ovası‘nda yardımseverliği ve barıştırıcı yönüyle tanındığını anlatan Arslan, “Babama ve bana güvenenlerin temsilcisi olmak istiyorum. Bu konuda Diyarbakır ve ilçelerinde görüşmeler yaptık. AK Parti teşkilatı içinde çalışmaları zaten var. Bu konuda bana ciddi istek geldi, ben böyle bir karar aldım. Babamdan da büyük destek gördüm.” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık konusunda oldukça deneyimli olduğunu anlatan Arslan, bölgesinin kalkınması için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Hamo ağa olarak bilinen Mehmet Arslan ise yıllardır siyaset ve sivil toplumun içinde olduğunu söyledi. AK Parti kurulmadan önce muhafazakâr partilerin 10 yıldan fazla ilçe başkanlığını yaptığını anlatan Arslan, “AK Parti kurulduktan sonra ailem olarak burada hizmete başladım. Demokrasiye inancım tamdır. Oğluma da bu konuda destek veriyorum. Oğlum aday adaylığı vesilesiyle muhtarlarımızı yemeğe davet ettik.“ diye konuştu.