Star gazetesi yeni hali ile ilk gün ne kadar sattı?

Star gazetesi, mizanpajından kağıt kalitesine kadar değişime giderek, kadrosuna kazandırdığı yeni isimlerle okur karşısına çıktı. Peki ilk gün ne kadar tiraj alındı?

Star gazetesi yeni hali ile ilk gün ne kadar sattı?
Logosu, mizanpajı, kağıt kalitesi, içeriği ve uluslararası yazarlarıyla büyük bir değişime giden Star Gazetesi, sektörün önde gelen fikir liderleri, reklamveren ve ajanslar arasında yaptığı ankette çok olumlu tepkiler almıştı. Oldukça başarılı bulunan gazeteye duyulan güven, gazetenin ilk sayılarına verilen reklam sayısına da yansımıştı.

Gazete tirajının ilk ve ikinci günde 170.000 seviyelerine çıkması Türk halkının da Star'daki bu değişimi hayli merak edip beğendiğini açıkça ortaya koydu. Gazeteye şu ana kadar gelen tepkiler ve yorumlar genel olarak gayet olumlu. Şekil olarak Avrupai ve daha dinamik göründüğü, okunuşunun daha ferah ve rahat olduğu, yeni yazmaya başlayan uluslararası yazarların çok dikkat çekici olduğu en sıkça bahsedilen yorumlar arasında yer alıyor. Promosyonsuz olarak 170 bin satış rakamını yakalayan gazetenin 200 bin bandına oturması bekleniyor.

Türkiye'de en çok okunan 10 yazardan ortalama 5'ine sahip olan Star gazetesi, bu güçlü kadroya dünya çapında ün kazanmış, uluslar arası yazarları da eklemeyi başardı. Artık Star okurları dünyada olup bitenleri dünya yazarlarının kalemlerinden takip edecekler. Örneğin, Nobel ödüllü ekonomist, The New York Times yazarı Paul Krugman, The Independent yazarı Robert Fisk, Washington Post yazarı Fareed Zakaria, Mısır'ın dünya çapında ünlü gazetecisi Fehmi Hüveydi, dünyaca ünlü Time dergisi editörü Tony Karon, İsrail'in Haaretz gazetesi yazarlarından Gideon Levy, günümüzün en çarpıcı düşünürlerinden Tarık Ramazan...

Günümüzdeki okurun son derecede bilinçli ve donanımlı olduğunu anlatan Star Gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, kendilerini değişime zorlayan en önemli itici gücün, son derece nitelikli bu kitleye bildiğinden çok daha fazlasını sunmak olduğunu bildirdi. Bu yüzden "Rakibimiz okur" diyerek hedeflerinin okuyucunun bir adım önüne geçmek olduğunun özellikle altını çizdi. Bunu da okurların internet ortamında veya haber kanallarında bulamadığı bilgileri, yorumları, ayrıntıları ve bakış açılarını okura vererek başarabileceklerini belirtti.

Yeni mizanpajında daha fazla fotoğraf odaklı olacak Star Gazetesi'nin her sayfasında baskın bir fotoğraf olacak. Çok iyi üretilmiş, seçilmiş, büyük ve etkili fotoğraflar gazetede yoğun olarak kullanılacak. Şekilsel değişimin gazeteye getirdiği dinamizm ve canlılık doğal olarak gazetenin içeriğine de etki ederek içeriğin daha da zenginleşip güçlenmesine zemin hazırladı.

Medya Faresi