Askeri Birlikten Mühimmat Çalanlara Operasyon

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 10 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 1 adet tabanca ve çok sayıda mühimmat ile Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı deposundan çalındığı değerlendirilen 5 bin 813 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bir duyum üzerine müşterek operasyon yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır‘ın Hazro İlçe Jandarma Komutanlığında meydana gelen mühimmat hırsızlığı olayı ile ilgili olduğu ve söz konusu mühimmatı satın aldığı değerlendirilen, bölgede silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen şahıslara yönelik operasyonda 10 ayrı adres eş zamanlı arandı.

Eğil ilçesi Haydan köyünde T.K. isimli şahsın evinde yapılan aramada; 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet şarjör, 202 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 1 adet çift kırma av tüfeği, 21 adet av tüfeği fişeği ve 7 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Çınar ilçesi Alatosun beldesi Dağsuyu mezrası ve Ballıbaba köyünde 9 ayrı adreste yapılan aramalarda ise Y.A., R.A., S.K., Ş.K. ve M.K. isimli şahısların ev ve eklentilerinde 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 5

bin 611 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 1 adet vizör marka tabanca, 1 adet tabancaya ait şarjör, 2 adet tabanca şarjörü ve 64 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, "Operasyonlarda toplam 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet av tüfeği, 21 adet av tüfeği fişeği, 1 adet vizör marka tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 7 adet tabanca fişeği, 64 adet tabanca fişeği ile Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı deposundan çalındığı değerlendirilen 5 bin 813 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda toplam 6 kişinin gözaltına alındığı ve olay ile ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA