'Tatlıses'i öldüren bir iş adamı orada yaşayamaz'

Gazeteci Serpil Yılmaz, Kuzey Irak'ta, Irak'ın bütününde ve Ortadoğu'da İbrahim Tatlıses'in çok sevilen bir sanatçı olduğunu belirterek, bu nedenle Kuzey Irak'taki ortağının bu saldırıyı yaptırdığına ihtimal vermediğini söyledi. Yılmaz, "İbrahim Tatlıses'i öldüren bir iş adamı orada yaşayamaz" dedi.

'Tatlıses'i öldüren bir iş adamı orada yaşayamaz'
İbrahim Tatlıses Vuruldu (Son Detaylar)

Gazeteci Serpil Yılmaz, Kuzey Irak'ta, Irak'ın bütününde ve Ortadoğu'da İbrahim Tatlıses'in çok sevilen bir sanatçı olduğunu belirterek, bu nedenle Kuzey Irak'taki ortağının bu saldırıyı yaptırdığına ihtimal vermediğini söyledi. Yılmaz, "İbrahim Tatlıses'i öldüren bir iş adamı orada yaşayamaz" dedi.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan 4 Kadın 1 Erkek programını dün akşam ki bölümünde, İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırı ele alındı. Star Gazetesi Yazarı Mehmet Metiner'in Moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Gazeteciler, Nuriye Atabey, Hilal Kaplan, Serpil Yılmaz ve Sevilay Yükselir arasında hareketli tartışmalar yaşandı.

"Bu failin ardında kürt Türk ayrışması, Kuzey Irak, PKK o beni ilgilendirmiyor ama bana şunu hissettirdi" diyen Atabey, "İbrahim beyin müziğini dinleyen biri değilim. Sesi olağan üstü güzel ama bir düşünün İtalyanın Pavarotti'si vurulsa Almanya'nın başka bir şeyi vurulsa ne olur kıyamet kopar. Şimdi bizim gözbebeğimiz gibi baktığımız, üzerine toz kondurmadığımız, herşeyden koruduğumuz, kürt Türk ayrımı yapmadan yıllarca dinleyip el üstünde tuttuğumuz sanatçılarımızın, ister adına PKK deyin ,ister terör deyin, Allah kahretsin bunu yapmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum. İster bunun adına sistem deyin. Yani Ahmet Kaya'da dönemin konjektörü sistemdi. Dinlemeyebilirsiniz ama bu ülkede dinleyen insanlar varsa o bu ülkenin sanatçısı. İbrahim bey baktığınız zaman bugüne kadar aleyhtte ağzını açan bir adam değildi, Allha şifa versin" şeklinde konuştu.
 
Bunun üzerine söze giren Metiner, "Bir de şu var, Türkiye toplumuna özgü birşey olsa gerek, yaşarken öldürmeye çalışıyoruz, tüketemeye çalışıyoruz. Öldükten sonra da perestiş şeyine giriyoruz. Yani Ahmet Kaya'da oldu bu, Nazım Hükmet'te oldu. Biz yaşarken bu insanların kıymetini bilmeliyiz, yaşatmalıyız. Herkesin eksiklikleri fazlalıkları olabilir ama Türkiye'nin değerleri bunlar. Bence bu konuda yeniden düşünmenin vaktirdir, hemde ölümü düşünmenin vaktidir" dedi.

Bugün Yılmaz Özdil'in 'Hepimiz İboyuz' diye bir yazısı odluğunu belirten Atabey'e Yükselir, "İğrenç bir yazı" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Atabey, "Hepimiz İboyu'yu alıyorum yazının içeriğini tartışmıyorum Sevilay" dedi.

Türkiye'de pazar günü bir taraftan basın çalışanlarının yürüyüşler yaptığını, bir taraftan Ankara'da sağlıkçıların ayakta olduğunu, Mersin'de öğretmenlerin ayakta odluğunu belirten Ataney, "Böyle bir ortamda İbrahim Tatlıses'e de bunun yapılması benim moralimi bozdu. Bugüne kadar Türk kürt meselesinde ayrışımaya gitmeyen bir insan. Türk milletinin de hakikaten bu öyledir şöyledir diye bakmadığı, her kesimden insanın dinlediği, gözbebeği gibi baktığı çok sevdiği bir insana, ister bunu PKK yapsın ister kim yaparsa yapsın şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Bu arada söze giren Kaplan, "Şöyle bir düzeltme yapmak lazım PKK'nın yapmadığına dair bir bildiri yayınladı ve nefretle kınadı" ifadesinde bulundu.

Metiner de buna karşılık, PKK'nın yaptığı kanaatinde hiç olmadığını söyledi.

Emniyet güçlerinin de zaten PKK bağlantısı araştırmadığına işaret eden Kaplan, "Üç tane bağlantı araştırıyor. Birincisi iş ortağı olan bey. İkincisi bir tefeciden borç aldığı söyleniyor ondan şüpheleniliyor. Zeten İbrahim bey borcunu ödeyemediği için savcılığa şikayette bulunmuş yaklaşık 10 gün önce, tehdit edildiğini bildirmiş. Üçüncüsü de sauna çetesi meselesi. Yani şu an üç tane şüpheli var. Ve biz ne dersek diyelim spekülasyon yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

ÖZDİL'İN YAZISININ İÇERİĞİ ÇOK KÖTÜ

Atabey'e, "Yılmaz Özdil'in yazısının başlığını söylemen çok hatalı oldu" diyen Kaplan, "Çünkü yazının içeriği o kadar kötü ki. Yazı özetle şunu diyor, sen kendi mesleğini yapmazsan başına bu gelir" dedi.

Bunun üzerine söze giren Yükselir ise, "Defne Joy'un ardından Hıncal Uluç korkunç bir yazı yazdı. Bu yazıda ondan beter. Siz sevmeyebilirsiniz, ama bir sanatçı, değerimiz. Siz bu değerle ölümle savaşırken alay edemezsiniz. Ediyorsanız siz gerçekten insan değilsiniz. Hepimiz İboyuz diyor alay ediyor sonunda İbrahim Tatlıses'in lahmacuncu oldu bilmem ne. Şunu yaptın bunu yaptın şimdide senin kafana sıktılar inşallah aklın başına geliyor diyor yazının sonunda" şeklinde konuştu.

Atabey de buna karşılık, "Ben yazının içeriğini söylemiyorum, başlığı hepimiz seninleyiz allah şifa versin anlamında" dedi.

"Hayır o anlamda söylemiyor yazının içeriğini bilmiyorsunuz" diyen Kaplan'a Atabey, "Biliyorum yazının içeriğini dinlemiyor musunuz" cevabını verdi.
Kaplan da bunun üzerine, "Çarpıtmayın o zaman" dedi.

Atabey de, "Çarpıtmıyorum dinlemiyor musunuz beni? Türkçe anlamıyor musunuz, alt yazı vereyim mi? Sizin benim söylediğimi anlamakta bir probleminiz var" karşılığını verdi.

Kaplan ise, "Bence sizin okuduğunuzu anlamakta probleminiz var" diye çıkıştı.

Atabey, "Ben diyorum ki, yazının başlığını söylüyorum, içeriğine katılıyorum anlamında söylemedim. Ve başlığını özellikle söyledim" dedi.

TATLISES, İŞ ADAMLIĞI DENEMELERİNİ MÜZİK İÇİN YAPTI

Yılmaz ise değerlendirmesinde, "Yani Yılmaz Özdil'in yargıladığı mesele zannediyorum Talıses'in iş adamlığı alanındaki başarısız deneyimleri. Zaten kendisi de bir programında, beni her türlü yaptığım işten dolayı eleştirebilirsiniz ama ben iyi bir şarkıcıyım demiştir. zaten iddialı olduğu alan müzikti" diye konuştu.

Şimdi herkesin merak ettiği konunun İbrahim Tatlıses'i kim vurduğu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Ben o tarafıyla ilgilendim. Kuzey Irak'taki işleri iyi gitmiyordu. Ortağı sorun yokmuş gibi konuşuyor ama sorun vardı. Tatlıses, Beyaz tv'deki programında da problemli olduğundan bahsediyor. Ve Tatlıses'in bir maddi problemi olduğunu bu nedenle biliyoruz. Şunu vurgulamak istiyorum Kuzey Irak'ta ve Irak'ın bütününde İbrahim Tatlıses çok sevilen bir sanatçıdır. İbrahim Tatlıses'i öldüren bir iş adamı orada yaşayamaz. O nedenle ben buna çok ihtimal vermiyorum. Problemlidirler ama bu şekilde yansımaz" şeklinde konuştu.

Tatlıses'in ekonomik kaygıları olduğunu belirten Yılmaz, "Benim bildiği kadarıyla Kuşadası'ndaki oteli icradan satılığa çıkarıldı. Tatlıses, Bodrum'daki ve Kuşadası'nda ki oteli çok acil olarak 13 milyon dolara satıp Seyrantepe'deki iş yerini 4 yıldızlı bir otel yapmak istiyordu. Tatlıses tek başına bir adam değil büyük bir müzik ordusu var. Onları geçindiriyor. Ailesi de var. Onun için kendi markası üzerinden de işler üretti. Bir sürü iş denemeleri yapmak zorunda kalmış. Buradan iş adamlığı denemelerinide müzik için yapmış olduğunu anlıyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

BEYAZ GAZETE