İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı

İbrahim Tatlıses'e saldırdığı iddia edilen Abdullah Uçmak kim?. Abdullah Uçmak bundan önce de İbrahim Tatlıses'e saldırı planlamıştı. Abdullah Uçmak emniyet güçleri tarafından yakalandı. İşte İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak.

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı
İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri daha önce Tatlıses'e suikastla suçlanan Abdullah Uçmak. Saldırıda kullanılan otomobil ve silah da yapılan operasyonda ele geçirildi.

İstanbul polisi düğmeye bastı ve 25 ayrı noktaya baskın düzenledi. Saldırıda kullanılan otomobil Avrupa Yakası’nda ele geçirildi ve aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Saldırıda kullanılan otomobil ve silah da emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirildi. Zanlılardan Abdullah Uçmak Pendik'teki evinde yakalandı.

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES İLE İLGİLİ SON DAKİKA HABERLER   (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ABDULLAH UÇMAK AÇIKLAMASI (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES VURULMA ANI VİDEO İZLE  (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES'iN DOKTORUNDAN SON AÇIKLAMA (17.03.2011) (TIKLAYINIZ
)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES'iN HASTANEYE GETİRİLİŞİ VİDEO İZLE (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES'İN HAYAT HİKAYESİ -
FOTO GALERİ
 (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES'İN HİÇ BİLİNMEYENLERİ - FOTO GALERİ (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı ABDULLAH UÇMAK KİMDİR? (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı ABDULLAH UÇMAK 1998'DE İBRAHİM TATLISES İÇİN NE DEDİ? (TIKLAYINIZ)

İbrahim Tatlıses'e saldıran Abdullah Uçmak yakalandı İBRAHİM TATLISES SUİKASTINDA İLK GÖZALTILAR (TIKLAYINIZ)

Olayda kullanılan kiralık Fiat Linea arabanın içinde yer belirleme sistemi polisin işini kolaylaştırdı. Polis yer belirleme sistemi kayıtlarıyla şüpheli arabanın olay gecesi bulunduğu yeri karşılaştırdı ve karşılaştırma sonucunda Tatlıses’i vuran kişilerin kiraladığı arabanın olay yerinde olduğu tespit edildi.

3 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Gözaltına alınan Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak'ın 6 ay önce Eylül ayında cezaevinden çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan kişiler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün boyunca sorgulanacak.

UÇMAK - TATLISES HUSUMETİ

Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumet uzun yıllara dayanıyor. 1998 yılında, Tatlıses'in aracına pompalı tüfek ile saldırmak suçundan yargılanan Uçmak ve iki adamını, o dönemde İbrahim Tatlıses affederek tahliye olmalarını sağlamıştı. Uçmak ve Tatlıses barış yemeği yemişti.

Tarih 2002'ye geldiğinde, TEM Stüdyosu'ndaki programının ardından aracıyla hareket ederken Tatlıses'e Gaziosmanpaşa Mevkii'nde ölüm pususu kurulmuştu. Saldırganlar programın saatini şaşırdığı için Tatlıses bu saldırıdan kurtulmuştu.

Ölüm pususu kuran araçtakiler ise bugün gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın adamlarıydı.

TATLISES ŞARKI SÖYLEYEBİLECEK

İbrahim Tatlıses'e daha önce akupunktur tedavisi uygulayan Dr. Faruk Öncel, uğradığı saldırıda ağır yaralanan sanatçının bilincinin şu anda açık olduğunu belirterek, ''Tatlıses'in konuşması ve şarkı söylemesinde hiçbir pürüz olmayacaktır'' dedi.

Öncel, Tatlıses'in tedavisinin sürdürüldüğü hastanenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda bilinci açık olan sanatçının yavaş yavaş sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Faruk Öncel, ''Tatlıses, gözleri ile konuşabiliyor ve hareket edebiliyor. Beynin ön lobunda hasarın olmayışı sevindirici bir haberdir'' diye konuştu.

Öncel, Tatlıses'in tedavi sürecinde enfekte olmasının engelleneceğini kaydederek, ''Tatlıses'in konuşması ve şarkı söylemesinde hiçbir pürüz olmayacaktır. Ancak yara iyileşene kadar belli bir sürece ihtiyaç vardır. Enfeksiyon kapmasını engellemek için ailesiyle bile görüştürülmesi yasaklanmış durumda. Bu yasağı hekimler değil, oğlu Ahmet koydu. Kimseyle görüştürülmüyor'' şeklinde konuştu.

Ünlü sanatçının heyecanlanma ve duygulanma gibi durumlarla henüz karşılaşmaması gerektiğini ifade eden Öncel, ''Önümüzdeki 24 saat içerisinde yeniden tetkikleri yapılacaktır. Bu tetkikler, daha güzel sonuçların müjdecisi olacaktır'' dedi.

Gazetecelerin ''yurt dışından tıbbi destek gerekli mi?'' sorusu üzerine de Öncel, ''Türkiye, dünya çapında ünlü doktorlara sahiptir. Beyin cerrahi konusunda, adını sizlerin de çok iyi bildiği hekim arkadaş ve üstatlarımız vardır. Hatta ülkemiz, dünya ülkelerine beyin cerrahı ihraç eden bir ülkedir. Bu konuda müsterih olalım'' diye konuştu.

-ERBİL'DE TATLISES İÇİN YÜZ KURBAN KESİLDİ-

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Erbil'deki ortağı Dr. Rujdi Sait, sanatçının sağlığı konusunda bugün iyi haber almaları üzerine, şantiye'de yüz koyun kurban ettiklerini söyledi.

Dr. Rujdi Sait yaptığı basın toplantısında "Tatlıses'in kardeşi olduğunu" belirterek, "Türk basınını ve beni suçlayanları buraya davet ediyorum, gelsin beni yakından tanısınlar. Bana bir kötülük yapan hatta benim kardeşimi öldüreni bile ben tanrıya şikayet ediyorum. Türk emniyeti çok güçlü bir emniyettir, elbette en yakın zamanda failleri bulacaklar. O zaman bu söylentilerin asılsız olduğunu herkes anlayacak" dedi.

"Umarım en yakın zamanda failler yakalanır ve cezalarını çekerler" diyen Dr. Rujdi Sait, kendisini Türk emniyetinin çağırması durumunda Türkiye'ye gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, "Ben zaten birkaç gün içerisinde Türkiye'ye kardeşim Tatlıses'i ziyaret etmeye gideceğim" diye konuştu.

Sait "bugüne kadar niçin gitmediniz" sorusu üzerine, "Duyuyorduk, doktorları kimseyi yanına yaklaştırmıyorlardı, ama şimdi Allaha şükür biraz önce de Derya hanımla görüştüm, sağlık durumundan son haberleri kendilerinden aldım. En kısa zamanda ben de ziyaretine gideceğim. Zaten biz bu olaydan önce basın toplantısı bile yaptık, sorun olsaydı nasıl giderdim ve yeni projeler hakkında nasıl konuşurduk" ifadelerini kullandı.

Şantiyede çalışan işçiler de Tatlıses'i çok sevdiklerini, biran önce sağlığına kavuşmasını dilediklerini belirttiler.

OLAYLARIN ADAMI TATLISES

- 1981’de İzmir Fuarı’nda polise hakaretten tutuklandı.
- 1990’da kokain operasyonunda adı geçiyordu. 1994’te beraat etti.
- 1990’ın başında yapımcı Şehmuz İlgin’le kaset yüzünden ihtilafa düştü. Etiler’deki villası kundaklandı.
- 1990’da Maksim Gazinosu’nda sahnedeyken bacağından vuruldu.
- 1991 seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız aday oldu. Seçim kampanyasını silahıyla havaya 5 el ateş açarak başlattı, TBMM’ye giremedi.
- 8 Nisan 1995’te Hasan Heybetli’nin yeğeninin sünnet düğününde “meskûn mahalde ateş açmaktan gözaltına alındı.
- 1996’da Şanlıurfa’da tartıştığı Ahmet Toptan’ı yeğeni Fevzi Tatlı öldürdü.
- 22 Ağustos 1998’de Tatlıses’in otomobilini kurşunlayan Hasan Bora’nın adamı Abdullah Uçmak, kurşunlanarak yaralandı.
- Eski menajeri Hasan Bora’nınmüzik şirketi Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlı ve adamları tarafından basıldı.
- 6 Ekim 2000’de şoförünün kullandığı otomobilde ruhsatsız iki tabanca nedeniyle kelepçelenip gözaltına alındı.
- Kasım 2000’de emekli pilot Nusret Ertürk’ü tehdit ettiği iddiasıyla Savcılığa ifade verdi.
- Eski sevgilisi Derya Tuna, 14 Ekim 2002’de provadan çıkışta sol bacağından vuruldu.
- Ünlü oryantal Asena, 06 Ocak 2003’te, silahlı saldırıya uğramıştı. ‘İbo Show’ adlı programın çekimlerine katılmak üzere Seyrantepe’deki stüdyolara giden Asena, arabasından inerken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bacağından vurulmuştu.

Tatlıses saldırısını tüm dünya duyurdu

Tatlıses’e düzenlenen saldırıyı tüm yabancı ajanslar ve gazeteler yer verdi. CNN ise olayı Avrupa sayfasının manşetine taşıdı. Tatlıses’in ‘İmparator’ olarak tanındığını söyleyen CNN, “Urfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık” sözleri ile hatırlandığına yer verdi. Haber ajansları Reuters ve AP de olayı abonelerine duyururken, AFP Tatlıses’in “Türk Pavarotti” ve “İmparator” lakaplarıyla anıldığını ve Ortadoğu’da da iyi tanındığını vurguladı.

‘Sahne hayatı bitti’

Yaşananlara tanıklık eden Beyaz TV İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, “Tatlıses’in kardeşi Hüseyin Tatlı ameliyata girişinde yanındaymış. ‘Ben yakından yüzünü gördüm, melekler gibi uyuyordu. Suratı beyazdı. Bundan sonra düzelse de artık İbrahim Tatlıses’in sahne hayatı bitti. Hayranları artık Tatlıses’i plaklarından dinlerler, izlerler’ dedi” diye konuştu. Yazıcıoğlu, 5N1K programında yaptığı açıklamada da, saldırıdan önce Tatlıses ile fotoğraf çektiren bir gencin, birilerine mesaj verir gibi çığlık attığını söyledi. Cüneyt Özdemir’in sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu tanık olunan olayı şöyle anlattı: “Bizim kameraman çocuklar tanık oldular. İki çocuk fotoğraf çektirmek istiyor. Tatlıses, ‘tamam’ diyor. Arabasının yanında gençlerden birisi İbrahim Tatlıses’in yanında dururken öbürü fotoğrafı çekiyor. Tatlıses, tam arabasına bindiği an, ateş açılmadan önce gençlerden birisi bağırmaya başlıyor. Bir mesaj gibi sanki. Arabaya bindiği an 15-20 metre gidiyor, öbür araba yanaşıyor, tarama olayı başlıyor.”