Başkan Bahçeci: Katı Atık Bertaraf Tesisi Faaliyete Geçti, Eski Çöp Alanını Ağaçlandıracağ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapımı tamamlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin faaliyete geçtiğini açıkladı.

Başkan Bahçeci: Katı Atık Bertaraf Tesisi Faaliyete Geçti, Eski Çöp Alanını Ağaçlandıracağ
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapımı tamamlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin faaliyete geçtiğini açıkladı. Başkan Bahçeci, Kırşehir’in en güzel yeri olan Boztepe yolu üzerinin zamanında alınmış yanlış bir kararla şehir çöplüğü haline getirildiğini, fakat faaliyete giren Katı Atık Çöp Depolama alanı ile birlikte bu bölgeyi rehabilite edeceklerini söyledi.

    Bahçeci, Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte eski çöp depolama alınının üzerini toprakla kapatıp, oluşabilecek metan gazının çıkışını sağlayacak bacalar açarak mevcut alanın ağaçlandırılarak ıslah edileceğini kaydetti.

    Geniş bir alanda faaliyet gösterecek olan ve Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan tesis hakkında bilgiler veren Başkan Bahçeci; “Bu projemizden, Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Götürme Birliği’ne üye 14 belediyemiz faydalanacaktır. 45 hektarlık bir alanda şu an için 50 bin metrekarelik alan ile hizmet verecek olan ve çevre için büyük önem arz eden projeye katkıda bulunan özellikle Çevre ve Temizlik Müdürlüğü çalışanlarımıza, projemizi destekleyen ve yüzde 45‘ini finanse eden Çevre ve Orman Bakanlığı‘mıza teşekkür ediyorum. Yoğun ve gayretli bir çalışmanın ürünü olan bu tesisin hizmete girmesi Kırşehir için oldukça önem arz ediyor. Bu proje ile birlikte Kırşehir‘in çok önemli problemlerinden biri olan katı atık sorunu çözülmüştür." dedi.