Ortadoğu‘nun Tarihsel Değişimi İstanbul‘da Gün Yüzüne Çıkacak

Dünya liderlerini, din ve devlet adamlarını, iş dünyasının küresel aktörlerini, akademisyenleri ve bürokratları ağırlayacak olan "Değişim Liderleri Zirvesi"nde yapılacak iki oturumla Ortadoğu‘nun tarihsel değişimi ve gelecek öngörüleri tartışılacak.

Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı (TÜGAV) ve İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen "Değişim Liderleri Zirvesi"nin başlamasına üç gün kaldı. Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği zirvede yapılacak iki oturum ile Ortadoğu‘nun tarihsel değişimi ve Ortadoğu barışı tartışılacak.

14 Mart 2011, Pazartesi günü Gazeteci, Yazar Soli Özel moderatörlüğünde yapılacak "Ortadoğu Barışı Mümkün mü?" başlıklı oturumda Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın, Gazeteci, Yazar Zvi Bar‘el, Washington Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Wendy Chamberlin ve Yazar Cengiz Çandar konuşma yapacaklar.

15 Mart Salı günü Cengiz Çandar moderatörlüğünde yapılacak oturumda ise Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi, Avrupalı Müslümanlar Network‘ü Başkanı Prof. Tariq Ramadan, Al-Ahram Gazetesi Yazarı Eric Walberg, TBMM 23. Dönem Milletvekili Şükrü Elekdağ ve Tunus Kalkınma Bakanı, Demokratik Parti Bşk. Ahmed Nejib Chebbi Ortadoğu‘da yaşanan tarihsel değişim ve gelecek dönemde Ortadoğu‘yu neler beklediğine ilişkin konuşma yapacaklar.

Kaynak: İHA