Birbirlerini nasıl izledikleri ortada

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen ''Vizyon 2023'' sempozyumunda açıklamalarda bulundu.

Birbirlerini nasıl izledikleri ortada
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin tek limanının ahlak olduğunu belirterek, ''Siyaset, ahlaksızlığın sığınağı olamaz. Siyaset, ahlaksızlık üzerine yürütülemez, ahlaksızlığa kılıf olarak örtülemez. Hani o medyaya yansıyan konuşmalarda 'balık' ifadeleri geçiyor ya, CHP'de balık baştan kokmuş sevgili arkadaşlarım, CHP'de tuz kokmuş tuz, tuz bu hale geldi'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen ''Vizyon 2023'' konulu 3. Gençlik Sempozyumu'nda konuştu.

''Şunu özellikle hatırınızda bulundurmanızı, bir an olsun aklınızdan çıkarmamanızı sizlerden rica ediyorum'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

Türkiye'nin tüm gençlerinin siyasette aktif olarak yer almasını Türkiye'ye ufuk çizmelerini gelecek vizyonunu şekillendirmelerini her zaman gönülden arzu ettik, bunu da samimiyetle destekledik. Bu ülke yakın tarihinde çok büyük kayıplar verdi. Ülkenin yazarları, gençleri kaybedildi. Ülkenin kaynakları heba edildi. Yakın tarihte topyekun nesiller birilerinin tahriklerine çirkin heva ve heveslerine heba edildi. Bizim gençliğimiz bunu yaşadı. Ellerine silah verilerek hedef gösterilerek kendi hayatlarına ve başkalarının hayatlarına kastettiler.

DİĞER SİYASİ PARTİLERDE BÖYLE BİR ŞEY YOK


Nice genç arkadaşımızın sokak aralarında çatışmalarda hayatları sönerken bir kısmının cezaevlerinde hayatları sönerken 12 Eylül sonrasında da gençler idam sehpalarında ve işkence hanelerde bitirildi. 1980 Sonrası ülkenin üzerinden olduğu gibi gençliğin üzerinden de geçildi. 18 Yaşına seçme hakkına verilirken seçilme hakkı verilmedi. 30 Yaşını doldur ondan sonra seçil dendi. Siyaset yapmak gençlere haram görüldü. Siyaset yapan gençler dışlandı ötelendi. Gençler ülke meselelerinde söz söyleme hakkı alındı elinden. Her yaştan genç kardeşimizin siyasetin her kademesinde yer almasını destekledik teşvik ettik. Az önce değerli Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ifade etti seçilme yaşını 25'e indiren AK Parti olmuştur. AK Parti bunu yaparak gençlere ne kadar güvendiğini açık ve net olarak ortaya koymuştur. Bununla kalmamış 2009 yerel seçimlerinde de gereğini yapmıştır. 2009'da yerel yönetimlerde 30 yaşın altında 641 genç kardeşimiz görev üstlenmiştir. Şu anda bugün partimizin genç olarak üye sayısı 1 milyon 50 bine ulaşmıştır. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok. Toplasanız tüm üye sayısı bu kadar değildir. 12 Haziran seçimlerinde de gençlerin adaylığını destekliyor, yeni oluşacak parlamentoda da 30 yaşın altında yeni genç kardeşlerimizin ülkeyi ve gençliği temsil etmelerini bekliyoruz.

BUNA DĞER PARTİLERDE ALIŞACAK


Üst üste başarısız sonuçlar almalarına rağmen koltukları bırakmayanlara inat biz tüzüğümüze koyduğumuz tek madde ile üç dönem arka arkaya milletvekili olan arkadaşımız 4. dönem ara vermek zorundadır. Aynı şekilde 5 dönem arka arkaya Genel Başkanlığa gelen kişi ara vermek zorundadır. Biz bununla partimize bir başka heyecan ve koltukların değer kazandırdığı Genel Başkan, Milletvekilleri değil koltuklara değer kazandıran Genel Başkan ve milletvekilleri dönemini biz başlattık. Buna diğer partiler de alışacak. Onlar da bu noktaya gelecek. Son 8 yılda Türkiye genelinde 160 bin dersliğin yanında 80 üniversite yaptık. Biz geldiğimizde 76 üniversite vardı. 80 Tane de biz yaptık ve şuanda 156 tane üniversite var. Şimdi bu sayıyı daha da arttıracağız. Biz geldiğimizde üniversite öğrencileri ayda 45 liracık burs alıyordu şimdi 3 ayda bir alınan bu burs veya kredi 240 TL'ye yükseldi. Ayrıca bunları üç ayda bir değil aydan aya ödüyoruz. Hiçbir talebi geri çevirmiyoruz. Her öğrenci müracaatını yapabilir. Müracaat eden her öğrenci de burs veya kredisini alır.

İTİBARLI BİR DEVLETİN GEÇLERİSİNİZ


Yatak kapasitesini 251 bin 479'a yükselttik. 183 Yeni yurt ve blok inşaa ettik. Kredi ve Burslar gibi yurt dışındaki öğrencilerimize de yurt inşa etme çalışmalarımızı başlattık. Gençleri daha fazla kütüphane, spor tesisi, kültür merkezi ile buluşturmak için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Biz gençlik geleceğimizdir demekle kalmıyoruz. Donanımlı gençler yetiştirmek için çalışıyoruz.Sizler çağlar kapamış, çağlar açmış kıtalara hükmetmiş bir tarihin çocuklarısınız. Bir geçiş dönemindeyiz ama bunu başarılı yapıyoruz. Sizler Yemen şehitlerinin, Sarıkamış Şehitleri'nin torunlarısınız. Sizin tarihinizde Alparslan, Osmangazi, Orhangazi, Fatih Sultan Mehmed var. Sizin tarihinizde Sultan Süleyman var, Yavuz Sultan Selim, Fevzi Çakmak Paşa, Gazi Mustafa Kemal Paşa var. Sizin tarihinizde Ali Kuşçu, Farabi, İbni Sina, Ahmedi Hani, Yunus Emre, Mehmet Akif var. Siz boynunuzu yere eğemez, umutsuzluğa yüreğinizde yer veremezsiniz. Siz en uzak yıldızları hedeflemekle mükellefsiniz. Sizler Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük itibarlı bir devletin gençlerisiniz.

SİZE İNANIYOR VE SONSUZ GÜVENİYORUM

İşte bu yapacağınız toplantılar ve 12 Haziran bir milattır. 12 Yıl sonra madem biz 8 yıl önce dünya ekonomileri arasında olan Türkiye'yi 8 yılda 17. sıraya çıkarttık önümüzdeki dönemde de inşallah ilk 10'un içerisine gireriz. Hesap ortada, kitap ortada kadro ortada. Sizler AK Gençlik olarak böyle bir gençliksiniz. Türkiye'ye rota, milletin rotasında istikametinizi çizecek bir gençliksiniz. Sizlerden rica ediyorum. 2023 Hedeflerine en fazla sahip olacak ve sahip çıkacak olan sizlersiniz. 2023 hedeflerini yıldızlara kadar duyuracak olan sizlersiniz. İşte 2013'te uydumuzu gönderiyoruz. Birileri rahatsız olmaya başladı. Artık bizi Türkiye oralardan izleyecek. Yıllar yılı sizler bizi izliyorsunuz. Ama şimdi Göktürk uydumuz 2013 inşallah yerine çıkıyor. 2023 hedeflerine sımsıkı sarılıp var gücümüzle onları gerçekleştirmek için çabalayacak olan sizlersiniz. Size inanıyor sonsuz derecede güveniyorum. Her birinizin başını iki elinin arasına alıp şunu düşünmesini istiyorum. Acaba Türkiye'nin şu son 8 yılda yaşadığını önceki dönemlerde de yaşamış olsaydı ne olurdu? Acaba bizden önceki yıllarda da Türkiye bu vizyona sahip olsaydı ne olurdu? O provokasyonlar bu milletin enerjisini tüketmeseydi, gençleri yiyip bitirmeseydi bugün Türkiye nerede olurdu? Bunu sormanızı istiyorum. Eğer bunu sorgularsanız geleceğimiz geçmişimize benzemez. Faili meçhulü, terörü sorgulayın. Bize düşman diye sunulan konuları sorgulayın. Hayali düşmanları, sanal düşmanları sorgulayın. 21 Bankanın batırılarak fona devredildiği bu millete asgari 40 milyar dolara mal olan dönemleri sorgulayın. Bu fakir gibi şiir okuduğu için içeri girenleri sorgulayın, darbelere çanak tutanları sorgulayın bunları sorgulayın. Bunların ülkeye ne ağır bedeller faturalar çıkardığını sorgulayın. Bunu sorguladığınız sürece gelecekte bunlar olmaz. Bugün dünden daha iyidir ama yarın dünden daha iyi olmak zorundadır.

MUHALEFET KENDİ DERDİNE ÇARE ÜRETEMİYOR

Çok partili dönemde şöyle bir baktığımızda şöyle bir hükümetin iktidarına bakıyorsunuz süresi 16 ay. Bir hükümet 16 ayda ülkeye fayda sunabilir mi? Daha hangi dosya nerededir içeriği nedir bilmeden gelip gidiyorlar. Bu iki dönemde yeni bir anlayış hakim oldu. Önce 5 yıl dedik sonra o çirkin siyasetin tuzağına biz geldik. Gelin bunu 4'e indirin diyen bir grup vardı tamam dedik. Oturduk konuştuk ve orada bunları kabul ettik sözlerinde durmadılar. Ama bakın hepsi gitti. Biz sözümüzde durduk referanduma gittik ve neticede Cumhurbaşkanlığı süresini 7 yıldan 5 yıla indiren, hükümetin süresini de 5 yıldan 4 yıla indiren yasa kabul edildi. Ülkede çok daha sağlıklı bir seçimi nasıl yaparız gibi düşünülerek 1 aylık bir geri alma durumu ile şimdi seçimi yapıyoruz. Bunun bereketini görüyoruz. Genç arkadaşlarınıza bunu anlatın. Muhalefet bu ülkede kısır tartışmalar içinde kendi derdine çare üretemezken biz şuanda 2023'ü konuşuyoruz. Biz şuanda 2013 sonu itibari ile 1 trilyon milli hasılaya nasıl ulaşacağız bunu konuşuyoruz. 2023'te 2 trilyon milli gelir hedefliyoruz. 500 Milyar dolar ihracat diyoruz. Türkiye 2023'e kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yerini alacak diyoruz. 13 bin 600 km biz bölünmüş yol yaptık. Eğer bunu yıllara bölersek bu rakamı bizim 10 ile çarpmamız lazım. O zaman 130 bin km biz bölünmüş yol yapmış oluyoruz.

THY DÜNYANIN EN BÜYÜK 7. ŞİRKETİ OLDU


Şimdi 2023 için yeni hedef koyduk. Bunu ilk 15 bin km'yi hedeflediğimiz zaman dalga geçmişlerdi. Şimdi ilk 15 bin km bitiyor ikincisi için söz veriyoruz. O da 2023'e kadar bitecek. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Öyle ise medeniyetin gereği ne ise onu yapacağız. Şu anda Türkiye genelinde artık havaalanı ülkemizin dört bir yanını kuşatmış vaziyette. Uçakla her yere gidiyoruz. Biz göreve geldiğimizde sadece THY çalışıyordu şimdi 6 havayolu şirketi var. Artık halkın yolu oldu. Çocukluğumda düşünürdüm acaba biz ne zaman şu havadaki arabalara bineceğiz diye. Ama artık öyle düşünmüyorum. Çünkü şimdi torunlarım bile rahat rahat binebiliyor. Bakıyoruz lüks otobüs biletlerinin fiyatı ile uçak fiyatları aynı rakama geliyor neredeyse. Hatta bazı günler 39 TL'ye bile gidiyorsunuz. Ama uçaklarda patlama var. Dış hatlarda birebir artmış vaziyette. THY dünyanın 7. en büyük şirketi haline geldi. 17. sıradan 7. sıraya çıktı. Bunlar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösterir. 500 bin konut dedik dalga geçtiler. Buyurun 480 bin konutun 350 binini teslim ettik. 2023 için 500 bin konut hedefini daha açıklıyoruz. Bütün bunları niçin yapıyoruz? Artık kentsel dönüşüm projelerimiz 81 vilayetimi kapsayacak. Bütün illerimizde konut inşaatları devam ediyor. Biz yeni bir adım atıyoruz. Hiç imkanı olmayanları da burada konut sahibi yapalım.

CHP'DE BALIK BAŞTAN KOKMUŞ


Biz en başından itibaren şunu söylüyoruz. Siyasetin tek limanı ahlaktır. Siyaset ahlaksızlığın sığınağı olamaz. Siyaset ahlaksızlık üzerine yürütülemez. Ahlaklısızlığa kılıf olarak örtülemez. Son dönemde siyasetin önünde olan kişilerin neler yaptıklarını görüyorsunuz. Kendi vicdanı karşısında kendi arkadaşları karşısında ahlakın en temel ilkelerinden yoksun olanlar milletin önünde gidemez, millete liderlik yapamazlar. Özellikle aile bizim en kutsal değerimizdir. Aile bizi biz yapan bizi bir arada tutan en büyük zenginliğimizdir. Aile yıkıldığında millet yıkılır. Onun için aileyi çok sağlam tutmak durumundayız. Aileye sahipleneceğiz. O kutsal değerimize sahipleneceğiz. Ailenin yıpratılmasına çürütülmesine asla müsaade etmemeliyiz. Biz aynı şekilde siyasetin seviyesinin aşağılara çekilmesine, siyasetin üslubunun ayaklar altına alınmasına da rıza gösteremeyiz. Biz nezaketten yana olacak yapıcı bir üslup kullanacak gönül dili ile konuşacağız. Muhalefetin üslup ve yöntemi bizim nezdimizde kendisine sığınak bulamayacak. Her ağızlarını açtıklarında dinleniyoruz, izleniyoruz, takip ediliyoruz diyerek bizi itham ediyorlar. Kimin kimi izlediği, kimin kimi takip ettiği işte bugün tek tek dökülüyor. Şimdi bana haber vermesi lazımdı diyorlar. Beni uyarması lazımdı diyorlar. Birbirlerini nasıl takip ettikleri, birbirlerini nasıl izledikleri ortada. Hani medya ifadelerinde balık ifadesi geçiyor ya CHP'de balık baştan kokmuş.