Somali, Başbakan Erdoğan’ı Bm Ödülüne Aday Gösterecek

Somali yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Birleşmiş Milletler tarafından verilen Toplum Ödülü’ne (UN Population Award) aday gösterecek.

Somali Meclisi’nde yapılan oylamada Erdoğan’ın BM 2012 Toplum Ödülü’ne aday gösterilmesine oy birliği ile karar verildi.

Somali Dışişleri Bakanı ve vekil Başbakanı Mohamed Mohamud Hajji Ibrahim, Erdoğan’ın adaylık başvurusunu en kısa sürede yapacaklarını açıkladı. Ödül için adaylık başvurularının en son 31 Aralık tarihine kadar yapılması gerekiyor.

BM Toplum Ödülü, her yıl BM Genel Kurulu’nda bu ödül için kurulmuş olan komite tarafından toplumların sorunlarının çözülmesine katkıda bulunan kişi ve kurumlara veriliyor. 1981’de kurulan komite ilk olarak 1983’te ödül vermişti. Ödül olarak ise kazanana bir altın madalya, ödül belgesi ve para yardımı takdim ediliyor.

Ödülü kazananlar Mart 2012’de duyurulacak ve ödül sahibine Haziran 2012’de BM Genel Sekreteri tarafından takdim edilecek.

2011 Toplum Ödülü’nü İranlı nüfusbilimci Mohammad Jalal Abbasi-Shavazi ve Afrikalı bir araştırma merkezi olan L’Institut de Formation et de Recherche Démographique kazanmıştı. 2010’da ise ödülü Bill ve Melinda Gates Vakfı ile Asya Nüfus ve Kalkınma Parlamenterler Forumu (AFPPD) kazanmıştı. 2009 Toplum Ödülü de Mısırlı doktor Mahmoud Fathalla ile Nikaragualı sivil toplum örgütü Movimiento Comunal Nicaragüense’ye (MCN) verilmişti.