İlıca’da Kırgınlık Sona Erdi

Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal Ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ovacık Nahiyesi Muhtarları İle Ilıca Esnafını Öğle Yemeğinde Bir Araya Getirerek, Küskünlüğe Son Verdiler
Ovacık Nahiyesi köy muhtarları ile Ilıca esnafı Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in girişimleriyle bir araya geldi.

İlıca’da Kırgınlık Sona Erdi
Ilıca Şeker Fabrikası’nda düzenlenen öğle yemeğine Kaymakam Ünsal ve Başkan Cengiz’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Ümit Akkuş, Emniyet Müdürü Celal Bayar, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gül, Aziziye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Selim Alak, Şeker Fabrikası Müdürü Turan Bastem, esnaflar ve Ovacık Nahiyesi muhtarları katıldı.ÜNSAL: BİR İLÇENİN GERÇEK SAHİBİ HALKIDIRKaymakam Turgay Ünsal, Aziziye’nin Erzurum’un en büyük ilçesi olduğunu ifade ederek, “Gerek köy sayısı ve gerekse yüzölçümü olarak büyük bir ilçeyiz. Bu coğrafyada, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya mecburuz. Biz yöneticiler üç-beş yıl sonra gideceğiz. Bizler yolcuyuz, sizler hancısınız. Bu ilçenin gerçek sahipleri sizlersiniz. Geçmişte yaşanan tatsız olayın, neden ve hangi sebeple çıktığını, sonucunu burada konuşmayacağız. İnsanın yaşadığı yerde sorunlar mutlaka olacaktır. Ama önemli olan sorunlardan sonra bulduğumuz çözümdür. Burada artık temiz bir sayfa açacağız ve birlik, beraberlik içerisinde yaşama devam edeceğiz. Artık köylülerimiz ilçe merkezine girecek. Hem vatandaşımız, hem de esnafımız mağdur oluyordu. Bundan sonra ayrışmayı bir tarafa bırakıp, birlik ve beraberlik içerisinde, kaynaşacağız.” dedi.CENGİZ: ILICA VE OVACIK BİR BÜTÜNDÜRAziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, organizasyona katkısı bulunanlara ve katılımcılara teşekkür ederek, “Önemli olan bugün burada ve bir arada bulunmamızdır. Tarihin her döneminde ve insanın olduğu her yerde, kavgalar, kırgınlıklar olmuştur. İnsanlık var olduğu sürece de bunlar olacaktır. Tabi bu bireysel sıkıntıları toplumun bütününe yansıtmamamız lazım. Şu an Ovacık ve Ilıca’nın birbirinden kopması mümkün değil. Buradaki münferit bir olayın tüm ilçeye mal edilmesi de hoş bir şey değil. Artık burada bembeyaz bir sayfa açmış oluyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek, güzel ilçemizi hak ettiği noktaya taşıyalım. Bu ilçe sonuçta hepimizin ve hepimiz de üzerimize düşeni yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA