Yener: Birileri Düğmeye Bastıtrabzon

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, ``Birileri düğmeye bastı.

Sadece sahada değil, saha dışında da aynı şeylerle karşı karşıyayız ama bu nereye kadar, bir yerde bizim de sabrımız taşıyor`` dedi.

Yener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçının kazanmayı çok arzu ettikleri bir maç olduğunu belirterek, ``İyi de hazırlanmıştık ancak dün bütün futbol otoritelerinin birleştiği gibi 27. dakikada Fenerbahçe`nin 10 kişi kalması gerekirken maalesef maçın hakemi ki elit hakemimiz, göz bebeğimiz dediğimiz Cüneyt Çakır, Gökhan Gönül`ü oyundan atmadı. İkinci yarı ise faul dahi olmayan pozisyonda Fenerbahçeli Gökhan Gönül, hakem Çakır`a gidip bana bir şey yapılmadı demesine rağmen ikinci sarı kart ile oyuncumuz Aykut oyun dışı bırakıldı. Bu da bir yerde maçın sonucunu belirledi`` diye konuştu.

Ligin ilk yarısında 16 maç oynadıklarını ifade eden Yener, ``Biri çıkıp 16 maçta Trabzonspor`un lehine yapılan tek bir hakem hatasının olduğunu söylerse biz dediklerimizin hepsini geri alır, özür dileriz. Fakat 16 maçtır Trabzonspor, her maçta aleyhine hakem hatası ile karşı karşıya ve maalesef kimsenin buna dur dediği yok`` ifadelerini kullandı.

Enteresan uygulamalar ile karşı karşıya kaldıklarını savunan Yener, şöyle devam etti:``Hangisinden söz edeceğimizi de şaşırdık. Oynadığımız 3 derbi maçında da 10 kişi kaldık. Beşiktaş maçındaki kırmızı karta hiçbir şekilde tepki göstermedik. Ancak, Galatasaray maçı ve dün akşamki Fenerbahçe maçında gördüğümüz kartların hiçbir şekilde izahı mümkün değil. Maçların kırılma anları oluyor bir yerde bu kırmızı kartlar.``-``Enteresan hakem atamaları var``-Yener, enteresan hakem atamalarının olduğunu öne sürerek, ``Sayın Yusuf Namağolu, Beşiktaş Belediye Başkanlığı yapmış olabilir, Beşiktaşlı da olabilir ama şu anda Merkez Hakem Kurulu Başkanı. Enteresandır bizim Beşiktaş maçında Fırat Aydınus hakem, dün akşam Samsunspor-Beşiktaş maçında yine Fırat Aydınus hakem ve Fırat Aydınus`un `ben Beşiktaş tribünlerinden geldim` demesi var. Beşiktaş maçlarına veriliyor. Metin Tokat hakem atamaları yapan kişi. 1996`da burada Trabzonspor`a yaptıklarını hepimiz biliyor ama şu anda merkez hakem kurulunda hakem atamalarını Metin Tokat yapıyor ve maalesef Trabzonspor her maçta hakemlerin kurbanı oldu. Bunları düşünüyorum, bunlar organize mi, bilerek mi yapılıyor ama bu kadar tesadüf olmaz`` dedi.

Dün Fenerbahçe ile yaptıkları karşılaşmanın geçen sezonun şampiyonluğunu belirleyecek bir karşılaşmayla ilgisinin olmayacağını kaydeden Yener, ``Dün oynanan maçın geçen yıl ile ne ilgisi olabilir. Geçen yıl lig oynandı bitti, takımlar puanları aldı. Bu arada Fenerbahçe Kulübü yönetimi başkanının yaptıkları ile ilgili yargıda olan dosyalar var veya yargıya intikal etmiş konular var. Maalesef enteresandır, sezon başında Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, etik kurulunun göreve çağırarak, onlara dosyalar teslim ederek bir rapor hazırlattı. Aradan aylar geçmesine rağmen 15 gündür de yayın yasağı veya gizlilik kararı kalkmasına rağmen etik kurulu kararını kimseler bilmiyor, Sayın Federasyon Başkanı biliyor. Bilmiyorum federasyondan başka bilenler var mı? Neden açıklanmaz etik kurulu raporu. Kimden neden korkuyoruz, kimlerden neleri saklıyoruz`` diye konuştu.

-``Ceza almamız önemli değil``-Yener, yaptığı bu açıklamalara ilişkin ceza almasının hiç önemli olmadığına belirterek, ``Biz Trabzonspor`un haklarını savunmak için Trabzonspor genel kurulu tarafından göreve getirildik. Fenerbahçeli yöneticiler basın toplantısı yapabilir, federasyon başkanını, yöneticilerini istedikleri gibi yalancılıkla suçlayabilir, hakaret edebilir. Onlara ceza yok. Sayın Ali Koç`un disiplin kuruluna verildiğini hatırlıyor musunuz. Fakat biz sitemizden son derece saygılı şekilde haklarımızı savunur bir açıklama yaptık. Başkanımız, disiplin kuruluna veriliyor. Böyle bir çifte standart dünyanın neresinde var. Yarın öbür gün ben de federasyon başkanı olabilirim. Federasyon başkanı olduğum zaman Trabzonspor gömleğimi çıkarırım. Herkesten de bunu beklemek en doğal hakkımızdır`` diye konuştu.

Fenerbahçe maçı öncesi yönetim kurulu olarak Futbol Federasyonu`nu protesto etmek için artık maçları stattan izlememe kararı almalarına ilişkin olarak ise Yener, ``Bu haksız uygulamalar, disiplin kurulunun tahkim kurulunun Futbol Federasyon yönetim kurulunun bu uygulamalarını sonlandırana kadar bu kararımız devam edecek. Çünkü biz Trabzonspor`un haklarını savunmak için Trabzonspor genel kurulu tarafından göreve getirilmiş yönetim kuruluyuz. Biz bu görevimizi yapmazsak o zaman camiamıza saygısızlık yapmış olur onları inkar etmiş oluruz`` ifadelerini kullandı.

-``Federasyon, İstanbul`daki kulüplerin yönetim kurullarından oluştu``-Yener, Türk futbolunu kaosu sürüklememek veya Türk futbolunda yarın öbür gün telafisi zor yaralar açmama adına bugüne kadar hep sustuklarını belirterek, ``Birileri susmamızı herhalde acizlik olarak nitelendirdi. Biz Futbol Federasyonu seçiminde oy kullanmadık. Çünkü seçimlerde çok yanlı tavır izlendi. Federasyon, İstanbul`daki kulüplerin yönetim kurullarından oluştu. Bunu kimse saklamıyor, herkes biliyor kurullar öyle. Birileri çıktı tahkimde 6-1, disiplinde 4-3 bizim adamlarımız var diye açıkça deklare etti. Bunlar tapelerde ortaya çıktı. Bunları ben söylemedim. Bir Fenerbahçe yöneticisi söyledi. Bunlar bu şekilde olursa kimi ne şekilde inandıracaksınız.``
Kaynak: AA