Depremzede Aileye Gönüllü Öğretmenler Kucak Açtı

Van`dan Yüksekova`ya göç eden bir aileye, Ahmedi Hani İlköğretim Okulu`nun gönüllü öğretmenleri kucak açtı.

Depremzede Aileye Gönüllü Öğretmenler Kucak Açtı
Yüksekova Belediyesi Kriz Masası tarafından Yüksekova`ya yerleştirilen depremzede ailelere kucak açan Ahmedi Hani İlköğretim Okulu gönüllü öğretmenleri, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ile görüşerek "Kardeş Aile Projesi" kapsamında 6 ay boyunca bir ailenin tüm masraflarını karşılamak istediklerini belirtti.

Bunun üzerine akşam saatlerinde Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve Kriz Başkanı Hüsnü Beşer ile Atasoy Apartmanı`nda kalan depremzede Kurt ailesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Öğretmenler, ziyaret esnasında 7 yaşındaki lösemi hastası Serhat Kurt`la da tanıştı

Öğretmenler, konuyla ilgili açıklamalarında, "Ahmet, Mehmet, Ali, Veli kim olursa olsun fark etmiyor. Bizim için önemli olan, kimse yalnız kalmasın, kendilerini yalnız hissetmesin. Çocukları lösemi hastası olduğu için biz de bu aileyi seçtik. 6 ay boyunca bu ailenin tüm giderlerini ve lösemi hastası olan minik Serhat`ın tüm masraflarını karşılayacağız" dedi. "BU ANLAMLI DAVRANIŞ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ" Belediye Başkanı Ercan Bora, öğretmenlerin Kardeş Aile Projesi kapsamında yaptıkları bu yardımın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kendileri kriz masamıza gelerek böyle bir aileye sahip çıkmak istediklerini söylediler. Biz de kabul ederek öğretmenlerle ailemizi ziyaret ettik. Öğretmenlerimiz el birliği içerisinde depremzede ailelerimize sahip çıktı. Mutfak malzemesinden temizlik malzemesine, perdesine varıncaya kadar depremzede ailelerin ihtiyaç duyduğu bütün eşyaları karşılamış bulunuyorlar.Milletimizin ruhunda bulunan yardımlaşma kültürü, burada adeta zirveye ulaşmış bulunuyor. Bu tabloyu görmekten de son derece memnunum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada görevli öğretmenlerimiz de samimiyetle gelen ailelere kucak açmış. Kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van depreminde evi yıkılan 5 çocuk babası Lokman Tekin`in tek isteği ise lösemi hastası çocuğunun tedavinin aksamaması. Tekin, "Bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Ercan Bora ve öğretmenlere çok teşekkür ederim" dedi.
Kaynak: İHA