Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bitlis`te Terör Mağduru Aileyi Unutmadı

Türkiye`nin birçok ilinden, Almanya ve Danimarka’dan gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri Bitlis`te kurbanlarını keserek bayram sevincini ihtiyaç sahipleri ile paylaştı.

Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bitlis`te Terör Mağduru Aileyi Unutmadı
Kimse Yok Mu gönüllüleri terör mağduru Eraslan ailesine de taziyede bulundu, maddi yardım yaptı, kestikleri kurban etlerini paylaştı.


Geçtiğimiz günlerde terör örgütü tarafından Bitlis’in Güroymak ilçe girişinde menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 5 polis memuru şehit olmuş, biri 4 yaşında çocuk olmak üzere altı vatandaş da hayatını kaybetmişti.

Yakınlarını kaybedenlerden Mehmet Eraslan, ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadı. Eraslan, "Bir çocuğumu ve beş torunumu kaybettim çok zor bir olay. Acımız büyük, böyle acılı günlerimizde bizleri yalnız bırakmayıp Almanya’dan ve Sakarya’dan gelen Kimse Yok Mu gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bayramlarını kendi aileleri ile geçirmeyip bizimle bayramlaşmaya gelen ve kurbanını bizimle paylaşan herkesten Allah razı olsun. Bir nebze de olsa acımız dinmiştir." dedi.


Beş yeğenini ve abisini kaybeden Kemal Eraslan ise "Terör saldırısını kınıyorum. Kınama artık çok az gelir. Allah belalarını versin. Saldırıda şehit olan polisler de insandır, farkımız yoktur. Bu bir Kürt meselesi değildir. Ülkeyi bölme, toplumu bölme meselesidir. Huzuru bozma meselesidir. Bunu yapanlar inşallah aynı acıyı yaşarlar. Hem bu dünyada hem de diğer dünyada iki yakaları bir araya gelmez inşallah." şeklinde konuştu.


Saldırıda hayatını kaybeden Cahit Eraslan, geride Irmak ve Eylül isminde iki yetim kız çocuk bıraktı. Cahit Eraslan`ın eşi beş aylık hamile olduğunu hatırlatan Semme Eraslan "Eşimin vefatı bizi derinden üzdü. Bu acıyı anlatmakla olmaz." dedi. Semme Eraslan, Van`da meydana gelen depremde kendi evlerinin de hasar gördüğünü belirterek, Kimse Yok Mu gönüllülerine teşekkür etti.

Sakarya’dan gelen hayırsever Mehmet Kocagöz ve Almanya`dan gelen hayırsever Turgay İlhan, aile reisi Mehmet Eraslan’a başsağlığı dileyerek, "Geride kalan çocuklar bizlere emanettir. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek." diye belirtti.