Rusya, Ulusal Birlik Gününü Kutladı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin`in 7 Kasım 1917 Bolşevik Devrimi`nin yerine kutlanması için belirlediği 4 Kasım Ulusal Birlik Günü, tüm yurt genelinde gösterilerle kutlandı.

Ulusal Birlik Günü dolayısıyla başkent Moskova`da düzenlenen gösterilere yaklaşık 30 bin kişi katılırken, en kalabalık gösterileri Rus ırkçılar düzenledi.

Rus ırkçılarının düzenlediği Rus Yürüyüşü`ne karşı çıkan gruplar antifaşist yürüyüşle karşılık verirken, aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti (LDP) Lideri Vladimir Jirinovski`nin düzenlediği "LDP Ruslardan Yana" mitingi de büyük ilgi gördü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde Rusya`nın yabancı göçmenlerin oluşturduğu tehlike ile karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Jirinovski, "Rusya`da 10 milyon yabancı işçi bulunuyor. Bunların çoğu 30 yaş altı gençlerden oluşmakta. Ordumuz ise sadece 1milyon kişi. Ayrıca ordumuzun kentlerde savaşma yeteneği de yok. Yabancılar ise büyük kentlerimizi işgal etmiş durumda. Farklı dilde konuşan ve farklı inanca sahip bu insanlar şimdi ayaklanırsa onlara karşı kendimizi nasıl savunacağız. Bu çok büyük bir tehlikedir" dedi.

Batı ülkelerinin bu tehlikeyi gördüğü için zamanında önlemlerini almaya başladıklarını kaydeden Jirinovski, "Bizim aptal hükümet ise `Yabancı işçilere ihtiyacımız var` diyor. Bu insanlar Rusya`yı yağmalıyor, kızlarımıza tecavüz ediyor. Ülkede cinsel hastalıklar çoğalıyor. Soğuk silahla dolaşan yabancılara karşı polisimiz ise seyirci kalmakla yetiniyor. Bir an önce tüm Orta Asya ülkelerine ve Azerbaycan`a vize uygulanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Rusya`nın dışarıdan da büyük tehlikelerle baş başa bulunduğunu belirten Jirinovski, "Çin, doğu bölgelerimizi ele geçirmek istiyor. Japonya, açık bir dille bizden toprak talep ediyor. Türkiye Rusya`daki Türkçe konuşan halkları etkisi altına almaya çalışıyor. Batı ise tüm silahlarını bize karşı çevirmiş durumda çünkü Rusya zengin bir ülke. O yüzden hepsi bu ülkenin parçalanmasını istiyor" dedi.

Jirinovski, Rus milletinin Ortodoksluk inancını Bizans imparatorluğundan aldığına da dikkat çekerek "Maalesef inancımızın kaynağı olan topraklar şu anda ana vatanları Orta Asya olan Türklerin ayakları altında inlemektedir" dedi

Olaysız sona eren mitingde ağırlıklı olarak "Rusya, Ruslarındır" sloganı atıldı ve ırkçı içerikli posterler açıldı.
Kaynak: İHA