Polatlı’da 250 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Ankara’nın Polatlı ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 250 bin fidan, toprakla buluşturuldu.

Polatlı’da 250 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Ankara Valiliği`nin, il merkezi ve 25 ilçede eş zamanlı olarak yaptığı ağaçlandırma çalışması kapsamında Polatlı’nın Eskikarsak köyünde tören düzenlendi. Törende, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Hamit Yüksel, daire müdürleri, öğrenciler ve köylüler, 250 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, 2005 yılında Polatlı’da ormanlık alan miktarı bin 700 hektarla sınırlı olduğunu ve bununda toplam alanın binde 6’sına tekâmül ettiğini belirterek, yapılan çalışmalarla bu oranın binde 20’ler seviyesine yükseldiğini söyledi. Bilgin, bin 700 hektardan, 5 bin 500 hektarlık ağaçlandırma alanına kavuştuklarını belirtti.

2005 yılında bu yana ilçede yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Bilgin, “Sakarya köyünde 346 hektarlık bir alanda 150 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. 2007 yılında Eskipolatlı köyünde 300 hektarlık alanda 360 fidan toprakla buluştu. Acıkır mevkiinde bin 200 hektarlık alanda 600 bin fidan dikimi gerçekleşti. Yine Sarıoba köyünde bin 30 hektarlık alanda 371 bin fidan dikimi yapıldı. Eskikarsak köyümüzde 250 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Şu görmüş olduğunuz bozkır alan inşallah önümüzdeki dönemlerde yemyeşil mesire alanı haline gelecek.” diye konuştu.
Kaymakam Bilgin, 2012 yılında Şabanözü ve Basri köyünde 500 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ise, hükümet ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nın ülkenin yeşillendirilmesi için elinden gelen uğraşı verdiğini ifade etti.

Polatlı’da hep birlikte yeşili arttırmaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, kendisinin büyüklerden çok fazla umudunun kalmadığını belirterek, gençlere şöyle seslendi: “Zaman zaman işte şu dikilmiş fidanı sırf çobandeğneği yapmak için kırıp götürdüğünü korumadığını görüyoruz. Hatta tarlasının ortasındaki ağacı kuruttuğunu kestiğini görüyoruz. Bunu korumak hususunda en büyük vazifenin, duyarlılığın, hassasiyetin size düştüğü ve bunu ailelerinize, ağabeylerinize, ablalarınıza hatta dedelerinize aktarmanın sizin vazifeniz olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum.”
Konuşmaların ardından Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Hamit Yüksel, daire müdürleri, öğrenciler ve köylüler ağaçlandırma alanında fidan dikti.
Törenden sonra katılımcılara pide ve ayran ikramı yapıldı.