16. Ankara Tiyatro Festivali Büyük Tiyatro'da başladı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)'ın Büyük Tiyatro'da düzenlediği 16. Ankara Tiyatro Festivali başladı.

Sunuculuğunu Devlet Tiyatroları sanatçılarından İpek Çeken’in yaptığı etkinliğin açılış töreni festival tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Opera binasında yapılan açılış törenine TAKSAV Başkanvekili ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz ve çok sayıda tiyatrocu katıldı. Salon gösterimlerinin yanı sıra sokak oyunları ve dans gösterilerinin yer alacağı festivalde oturumlar ve söyleşilerden oluşan 86 etkinlik yer alacak.

Bu yıl Onur Ödülü’nü tiyatrocu Ahmet Levendoğlu alırken Emek Ödülü’nü ise Şenol Tiryaki almaya hak kazandı. Tiryaki’ye ödülünü veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, gerçek bir emekçiye böyle bir emek ödülünü takdim etme onurunu bağışladıkları için organizasyonu gerçekleştiren TAKSAV yetkililerine teşekkür etti.

Emek ödülünü alan Şenol Tiryaki, emeğe vurgu yaptığı için TAKSAV’a, kendisine destek veren başta ailesi olmak üzere hocaları, arkadaşları ile Ankara Deneme Sahnesi’ne teşekkürlerini sundu. Gine Cumhuriyeti’nden ‘Balandugu Kan Theatre’ın sunduğu Matoto Conakry adlı gösterisiyle açılış töreni tamamlanan festival, 28 Kasım’a dek sürecek.