Joan Baez'den isyan konseri

New York'taki İşgal eylemcilerinin 68 kuşağından bir ziyaretçisi vardı. 70 yaşındaki aktivist Foley meydanında konser verdi. Geçen hafta kamplarda geçen hafta dört kişinin ölmesine kaşın eylemciler geri adım atmıyor.

Joan Baez'den isyan konseri
70 yaşındaki aktivist National Post'a verdiği röportajda 11 Kasım günü verdiği konser sonrası yaşadığı hisleri "Şu an yaşananlar benim sivil itaatsizlik marşları söylediğim zamanlardan çok farklı. O nedenle bit süre oturup bu insanları dinlemem gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle ifade etti. https://arts.nationalpost.com/2011/11/02/qa-joan-baez-on-a-life-of-folk-and-activism/

Baez 1960'ların protesto hareketinin önemli isimlerinden biri; şarkılarında sosyal adaletsizliğe, savaşa karşı bir tavır almış ve eşit haklar çağrısının seslerinden biri olmuştu. 1963'te Washington yürüyüşü sırasında Martin Luther King'e katılmış, 1969'da Woodstock festivalinde sahne almış ve Vietnam Savaşı karşıtı mitingler ve konserlerde yer almıştı.

New York'un Foley meydanındaki gösteri Gaziler Günü (Veterans Day) dolayısıyla organize edildi. Yaklaşık 500 kişinin izlediği konser, Federal Mahkeme Binası önünde yapıldı.

17 Eylül'den beri süren Occupy eylemlerinde eylemciler güvenlik güçlerinin yanı sıra artık zorlu kış şartlarıyla da mücadele ediyor. Geçen hafta ABD'de birçok eyalette kurulan çadır kamplarda dört kişinin ölmesinin ardından yetkililer Wall Street karşıtı eylemcilerden kampları boşaltmalarını istedi.

Son olarak California eyaletinin batısındaki Oakland'daki kampta 10 Kasım günü bir kişinin silahla öldürülmesinden sonra Belediye Başkanı Jean Quan ve emniyet teşkilatı, eylemcilerden kampları "gönüllü" boşaltmaları çağrısında bulundu. Polis, aksi taktirde sert müdahalede bulunacakları uyarısı yaptı. Ölen kişinin kamp mensubu olmadığı belirtildi.

ABD'nin kuzeydoğusundaki üniversite kenti Vermont'taki "Occupy Burlington" kampında da önceki gün 35 yaşında bir erkeğin yine ateşli silahla hayatını kaybetmesinin ardından polis, kampın kapatılmasını istedi.

Yine batıdaki Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde, bir kamp mensubunun çadırında karbonmonoksit zehirlenmesinden ve güneybatıdaki Louisiana eyaletinde bir başkasının çadırında ölü bulunmasının ardından polis kampların boşaltılması uyarısı yaptı.