Ve Gol yorumcularından örnek davranış

Her Pazar akşamı haftanın futbol gelişmelerinin konuşulduğu "Ve Gol" de bu hafta futbol konuşulmadı.

Van‘da şiddetli deprem (Son Detaylar)

Çukurca'daki hain saldırıda şehit olan askerler ve bugün de Van'da meydana gelen deprem nedeniyle moderatör Göktuğ Sevinçli, yorumcular Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Selçuk Yula ve Adnan Aybaba ortak bir karar alarak futbol yerine "Terör" ve "Depremi" konuştu.

TAKDİRLE KARŞILANDI
Örnek bir davranış sergileyerek futbol yerine Van'da ki deprem ve terörü konuşan "Ve Gol" programının bu duyarlı davranışı takdirle karşılandı. Moderatör Göktuğ Sevinçli Türkiye'nin güzel günler yaşamadığını ifade ederek " Terör saldırısının yasını atmaya çalışırken Van'dan gelen deprem haberi bizleri üzdü." dedi.

Ve Gol yorumcularından örnek davranış

FECİ BİR DURUM VAR
Rasim Ozan Kütahyalı ise "İnsan ne diyeceğini bilmiyor. Futbol mu konuşacaksın, depremi mi konuşacaksın. Feci bir durum var ortada. Acı bir durum." diye konuştu.

KONUŞURKEN ZORLANIYORUM
Ahmet Çakar ise depremin ardından futbol konuşamayacağını ifade ederek "Ne konuşamayacağımızı bilmiyorum ama futbol konuşmayacağımızdan eminim. Tutup ta burada ben Fener nasıl oynadı, Galatasaray kötü mü oynadı, hakem penaltıyı doğru mu verdi, diye konuşmanın hiç bir manası yok. Hayatımda ilk defa konuşurken zorlanıyorum. Terör konuşurken zorlanıyorum. Terör konusunda kızacağım hiç bir kurum yok. Hükümet ne yapsın? Genelkurmay ne yapsın? Muhalefet ne yapsın?" şeklinde konuştu.

YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN
Canlı yayına bağlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, depremin ardından son durum hakkında bilgi vererek "Van için yardımlarınız esirgemeyin" diyerek canlı yayında yardım çağrısı yaptı.

HÜKÜMET OLARAK DEPREM BÖLGESİNDEYİZ
Telefonla canlı yayına bağlanan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise yaşanan felaket nedeniyle üzgün olduklarını ifade ederek, Van'daki 7.2 büyüklüğünde depremde oluşan son gelişmeleri değerlendirdi. Çelik depremin gündüz vakti yaşanması nedeniyle can kaybının az olduğunu belirterek "Baştan sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetin tüm üyeleri Van'a geldi. Yapılan çalışmaları birlikte inceliyoruz ve Başbakanımız gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızın en kısa sürede normal hayata geçebilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor." diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DEVLET MADDİ YARALARI SARACAKTIR
Tüm kurumların deprem sonrası seferber olduğunu kaydeden Çelik "İnşallah acılarımız çok büyük olmaz. Maddi kayıpları karşılamak her an mümkün. Bugüne kadar hükümet olarak vatandaşımızın her zaman yanında olduk. İnşallah can kaybımız büyük olmaz. Devlet maddi yaraları saracaktır." dedi.

FUTBOL KONUŞMAK İÇİMİZDEN GELMEDİ
Programın kapanışında moderatör Göktuğ Sevinçli "Bugün futbol konuşmak içimizden gelmedi. Bugün burada duygularımızı dile getirdik. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şu anda operasyonda olan askerlerimize güç kuvvet, Van'daki depremde ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz." diyerek programı kapadı.

BEYAZ GAZETE