Maskeli soyguncular yakayı ele verdi

Konya'da iki petrol istasyonunu gasp eden ve bir tanesini gasp etmeye çalışan silahlı ve bıçaklı soyguncular polis tarafından kıs kıvrak yakalandı.

Maskeli soyguncular yakayı ele verdi
Yakalanan şüphelilerin daha önce de yaşlı bir kadının 7 bin lirası olan çantasını kapkaç yöntemiyle çaldıkları ortaya çıktı. Olaylar, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü Konya'nın merkez ilçelerindeki 3 ayrı petrol istasyonunda meydana geldi. Ellerinde bıçak ve silah olan kar maskeli soyguncular Cumartesi günü Sakaraya mahallesi'nde bir petrol istasyonundan 700 TL gasp etti. Pazar günü ise Karaman yolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna silah ve bıçakla gelen soyguncular, pompacı İsmail Soylu'yu yaralayarak 850 TL gasp etti. Aynı soyguncular yine Pazar günü bu kez Adana çevre yolunda bir petrol istasyonunu gasp etmekistedi ancak başarılı olamadı. Soygunları gerçekleştiren iki şüpheli kiraladıkları otomobille kaçmak isterken Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin duyarlı olması sonucu iki şüpheli kıs kıvrak yakalandı. Yakalanan şüphelilerin daha önce hırsızlık ve kapkaçtan kaydı bulunan Uğur Ç.(24) ve Uğur D. (23) olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin Temmuz ayında yaşlı bir kadının 7 bin TL'si bulunan çantayı kapkaç yöntemiyle çaldıkları da öğrenildi

SOYGUNCU, SOYGUNCUNUN YÜZÜNÜ AÇIYOR

Petrol istasyonlarındaki güvenlik kamerasınca görüntülenen şüphelilerin 20 gün önce cezaevinde çıktığı öğrenildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin birinde, elinde bıçak ve silahla giren maskeli bir kişi" boşalt lan paraları" diyerek soygunu gerçekleştirirken, yanındaki kişiyede kasayı kontrol ettiriyor. Şüphelilerden eli silahlı olan diğer maskeli arkadaşının maskesini bir ara çekerek çıkartması dikkat çekiyor. Yakalanan Uğur Ç. ve Uğur D. poliste ifadeleri alınmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Uyuşturucu bağımlısı olan şüphelilerden Uğur D," tüm olayları birlikte para için yaptık" dediği öğrenildi.
Kaynak: İHA