Muğla Üniversitesi Rektörü Harmandar gazetecilerle buluştu

Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmardar, il merkezinde görev yapan gazete ve televizyon temsilcileriyle biraraya geldi. Konak Kuzin

Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmardar, il merkezinde görev yapan gazete ve televizyon temsilcileriyle biraraya geldi. Konak Kuzine Restoran'da düzenlenen toplantıda Harmandar'a Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ve Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil'le Genel Sekreter Yardımcısı Haşim Koç ve öğretim üyeleri eşlik etti.

Üniversitede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Harmandar, en büyük desteği basın mensuplarından beklediklerini söyledi. MÜ'de kurulduğu günden bu yana çok büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, artık kabuğuna sığmadığını belirtti. Şehirde birlik ve bütünlüğün sağlanmasında basının önemine değinen Prof. Dr. Harmandar, "Basın, toplumun kalbidir. Basının uyarılarını ve eleştirilerini inceleyip değerlendireceğiz. Biz yöneticiler olarak toplumun nabzını tek başımıza irdeleyemeyiz. Basınla sık sık biraraya gelip fikir alışverişinde bulunmak en asli vazifemiz olacak." dedi.

Üniversite yönetimi olarak sağlığa çok önem verdiklerini de belirten Rektör Mansur Harmandar, "Muğlalıların sabah saat 04.00'te 05.00'te otobüse binip İzmir'deki üniversite hastanelerine gitme sıkıntısı mutlaka ortadan kaldırılmalı. Burada üçüncü kademe adı verilen bir sağlık hizmeti yapılması için üniversitemize bağlı araştırma ve eğitim hastanesi kurulması sağlanmalıdır. Ülkede doktor açığı var, yurtdışından doktor getirme çalışmalarını görüyor, izliyoruz. Kendi doktorumuzu kendimiz yetiştirmeliyiz. Bu gücün var olduğuna inanıyorum. Bir an önce tıp fakültemizi faaliyete geçirmeyi amaçlıyoruz. En büyük hedefimizse bir sağlık kampüsü inşa etmek. Üniversitemizin M giriş kapısı karşısında bulunan 500 dönümlük araziye yapılacak ve burası tamamen sağlık kuruluşlarına ayrılacak. Turistlere üçüncü derece sağlık hizmeti verebilecek bir hastane de planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yönetim anlayışı olarak uluslararası ilişkilere önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Harmandar, "Yurtdışından öğretim üyeleri ve öğrenciler getirmek istiyoruz. Özellikle Balkanlar ve Ortadoğu'dan öğrencilerin gelmesini sağlayacağız. Muğla'nın üniversite ve kültür şehri yönünü ortaya çıkarabilirsek, bize katkı sağlayacaktır." dedi.

Rektör Harmandar ayrıca MÜ'nün fiziki yapısının çok güzel olduğunu belirterek, yerleşke içindeki çevre düzenlemelerinin takdir topladığını, çevrenin ve yeşil alanların daha güzel hale getirilebilmesi için ikinci derece sulama suyu kaynağı arayışı içinde olduklarını sözlerine ekledi.