Yüzme Şampiyonu Öğrenci, Kazandığı Madalyayı Filistin'e Gönderdi

Bursa'da bir öğrenci, yüzme şampiyonasında kazandığı madalya ile altını Filistin'e gönderdi.

İnegöl ilçesindeki Kocatepe İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Aişenur Acar, yüzme şampiyonasında kazandığı birincilik madalyası ile okul tarafından hediye edilen küçük altını, Filistin'de yardıma muhtaç insanlara verilmesi için İnegöl İnsani Yardım Derneği'ne (İNİYAD) bağışladı. İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kılınç, Aişenur Acar'ı bu örnek davranışından dolayı tebrik ederek, "Emaneti en güzel şekilde yerine ulaştıracağımızdan emin olabilirsin. Senden ve seni yetiştiren aileden Allah razı olsun.
Senin için değerli olan bir şeyi Filistin'deki kardeşlerine yardım için gönderiyorsun. Başarılarının devamını diliyoruz" dedi.
Filistin'deki insanların zor durumda olduklarını bildiğini belirten Acar ise, "Filistinlilerin gördüğü zulüm beni çok üzüyor. Aileme, 'Alnımın teriyle ilk kazandığım ödülü Filistin'deki kardeşlerime yollayacağım' diye söz vermiştim. Annem ve babam buna çok sevindi. Daha evvel de babamın bana verdiği harçlıkları biriktirip yollamıştım. Bu sefer Türkiye rekoru değil, dünya rekoru kurmak istiyorum. Kazanacağım ödülü yine Filistin'e yollayacağım" diye konuştu.
Aişenur Acar, 17-19 Aralık tarihleri arasında Bursa'da yapılan yüzme şampiyonasında, 100 metre serbest yüzmede geçen sene elinde tuttuğu Türkiye rekorunu tekrar kırarak 260 sporcu arasından Türkiye birincisi olmuştu.