Yurtta hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığında ise, önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği belirtiliyor. Esecek poyrazdan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Ayrıca sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.