Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ağrı'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uzun süredir kapalı olan Ağrı Havaalanı'na düzenlenen ilk uçuşa katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ağrı'ya geldi.

Sabah saatlerinde Anadolu Havayolları'na ait tarifeli uçakla Ankara'dan Ağrı'ya gelen Bakan Binali Yıldırım, havaalanında Ağrı protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ağrı Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Yıldırım, Ağrı'ya yakışan son teknolojiyle döşenmiş havaalanında ilk uçuşu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bundan böyle Ağrılılar gönüllerince istedikleri yerlere uçabileceklerdir. Tüm Ağrı halkına hayırlı olsun" dedi.
Havaalanında yolcularla sohbet eden Binali Yıldırım, ilk ziyaretini Ağrı Valiliği'ne yaptı. Burada Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'dan ilin sorunları ile ilgili brifing alan Bakan Yıldırım, daha sonra Ağrı Belediyesi'ne geçti. Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından belediye binası girişinde karşılanan Bakan Binali Yıldırım, tören mangasını selamladıktan sonra başkanlık makamına geçti. Burada Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın kendisine yaptığı sunumu izleyen Yıldırım, daha
sonra anı defterini imzaladı.
Belediye ziyareti sırasında basın mensuplarının dün gece Oslo'dan gelen THY uçağında yaşanan kaçırma olayı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "Ağrı'ya uzun aradan sonra yeni uçak iniyor. Bunlar normal hava olayları. Dünyanın her tarafında oluyor. Bu tip girişimlerde yapılması gerekenler bellidir. Kaptanın yapacağı işler vardır, kulenin yapacağı, emniyetin ve sivil savunmanın yapacağı işler vardır. Dolayısıyla her türlü tedbiri alıyoruz. Mesela dünkü olayda yolcuda bomba da yok, bir şey de yok. 'Ben
de bomba var, uçağı uçuracağım' diyor. Bu sorumsuzluk veya psikolojik sorunlu. Bunlar olağan şeyler. Bunların hepsinin tedbiri alınıyor. Allah şükür bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu sorumluluk herkese düşüyor. Vatandaş sadece seyahat etmeyecek, etrafında olup bitene kulak verecek. Eğer bir sıkıntı ve tehlike varsa yetkililere seri bir şekilde bildirilecek. El birliğiyle bu işlerin üstesinden geleceğiz" dedi.
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın sunduğu hediyeleri kabul eden Bakan Yıldırım, belediye ziyaretini tamamlayarak AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.
Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir beldesini ziyaret ettikten sonra karayolu ile Erzurum'a geçecek olan Bakan Binali Yıldırım'a, ziyareti sırasında AK Parti Ağrı milletvekilleri Yaşar Eryılmaz, Cemal Kaya, Kerim Aydemir, Hanifi Alır ve Fatma Salman Kotan da eşlik ediyor.