Süt Üreticileri Birliği'nden Başkan Yıldız'a Ziyaret

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hasan Eryılmaz ve VETKOOP Başkanı Veteriner Hekim Merter yıldız, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'ı makamında ziyaret etti

Süt Üreticileri Birliği'nden Başkan Yıldız'a Ziyaret
Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hasan Eryılmaz ve VETKOOP Başkanı Veteriner Hekim Merter yıldız, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'ı makamında ziyaret etti.
Birlik Başkanı Tunca Dursun Ali Yıldız' a birlik faaliyetlerini ve Manisa'da gelişen hayvancılık hakkında bilgi verdi. Tunca, Manisa genelinde hayvancılıkla uğraşan 10 bin üretici bulunduğunu ve bu üreticilerin 5200 adetinin süt birliklerine kayıtlı olduğunu belirtti. Tunca, geriye kalan örgütsüz üreticilerinde birliklere kayıt olarak devletin verdiği teşviklerden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak örgütlü üreticilere 2010 yılı içerisinde ziraat bankası aracılığı ile toplam 2 milyon lira teşvik verildiğini söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız da, "Birlikler kooperatifler sayesinde 50- 100 başlık ahırlar yapılarak teşvik oluşturuluyor. Kırkağaç ve Selendi'de olduğu gibi birlik olunarak çok ortaklı bir işletme sahibi olabilir üreticilerimiz. Böylelikle kendi pazar alnımızı yaratarak sütü iyi fiyatlarda pazarlayabiliriz. Neden bu gün 50 ortaklı bir çiftliğimiz olmasın. Birlik güç demek. Birlikler bizim için önemlidir. Birlikleri ve kooperatiflerin gücünü önemini halkımıza anlatmalıyız. Bunun içinde birlik ve kooperatiflere çok görev düşüyor. Bu gün kalkınma ajansları ve ziraat bankası hayvancılığın gelişmesi için ciddi çalışmalar yürütüyor. Verilen krediler eğitimler gelişimiz için ciddi adımlardır." dedi.
Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hasan Eryılmaz, halk sağlığı için sütün soğuk zincir altına alınması gerektiğini vurguladı. Eryılmaz, "Sütün raflarda tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması kaliteyi arttırdığı için üreticiden alınan fiyat da ona göre değişmektedir." dedi.
Meslek Kooperatiflerinin öneminden bahseden Veteriner Hekimler Kooperatifi (VETKOOP) Başkanı Merter Yıldız da mesleğin gelişmesi için kooperatiflerin öneminin doğru anlatılması gerektiğini söyledi.