Playstatıon 3'te Kopya Oyun Dönemi Başladı

Tüm dünyada satış rekorları kıran oyun konsolu Playstation 3, bilgisayar korsanlarının 4 yıllık çabaları sonucu kırıldı

Tüm dünyada satış rekorları kıran oyun konsolu Playstation 3, bilgisayar korsanlarının 4 yıllık çabaları sonucu kırıldı. İllegal kopya oyunlar, geliştirilen yöntemle bedava denecek fiyatlarla oynanmaya başlandı.
Korsanlar tarafından geliştirilen yöntemle orijinal oyunun kopyaları harici disklere atılıyor. Daha sonra oyun konsolunun USB girişine takılan flash bellekle oyun, orijinal CD'ye ihtiyaç olmaksızın rahatça oynanabiliyor. Üstelik bu yöntemle oyun konsolu da garanti kapsamı dışında kalmıyor.
Playstation ekipmanları satan elektronikçiler tarafından yapılan kırma işlemi için 70 ile 100 TL arası ücret alınırken, oyun yükleme başına ise 10 TL talep ediliyor. Biraz bilgisayar bilgisi olanlar ise, formlardaki talimatları okuyup kendi konsolunu kopya oyun oynamaya hazır hale getiriyor. Oyunların orijinallerinin 80-100 dolara satıldığı öğrenildi.
Amerika'da 2006 yılında, Avrupa ve Türkiye'de ise Mart 2007'de piyasaya sürülen Playstation 3, teknoloji çevreleri tarafından kırılması imkansız olarak gösteriliyordu.