Organ Nakli Olan Genç, 'Yeniden Doğdum' Dedi

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Iraz Sansarcı'nın böbreğinin nakledildiği Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 7 yıldır diyalize girerek yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Şevket Boy, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Iraz Sansarcı'nın böbreğinin nakledildiği Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 7 yıldır diyalize girerek yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Şevket Boy, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Antalya'da kaza geçirip kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraz Sansarcı'nın organlarının bağışlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından bir böbreği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildi. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda böbreğin Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 7 yıldır diyalize giren 28 yaşındaki Şevket Boy'a uyumlu olduğu belirlendi. Yaklaşık iki saat süren operasyonla Sansarcı'nın böbreği, Boy'a nakledildi.
Hiç beklemediği sırada kendisine uyumlu böbrek çıktığını duyunca çok sevindiğini belirten Şevket Boy, "21 yaşındayken böbrek yetmezliğim ortaya çıktı. Bir süre ilaçlı tedavi gördükten sonra diyalize girmeye başladım. Haftada 3 gün girdiğim diyaliz nedeniyle çalışamıyordum. 4 ay önce de kardeşimi trafik kazasında kaybettim. Tam umutsuzluğa kapıldığım bir anda Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelen telefonla umutlandım. Acilen ameliyata alındım ve böbrek nakli oldum" dedi.
Kendisinden önce 4 kişiye denenen böbreğin uyum sağlamadığını öğrenince umutsuzluğa düştüğünü ancak nakledilen böbreğin uyum sağlamasıyla hayata yeniden başladığını kaydeden Şevket Boy, kendisine organ naklinde bulunan aileye ulaşmak istediğini ve onlara bir can borcu olduğunu söyledi. "Şimdi sağlığıma kavuştum. Allah Iraz Sansarcı'dan razı olsun, yattığı yer nur olsun" diyen Boy, "Sağlığıma kavuştuğum için ne diyeceğimi bilemiyorum, çok mutluyum. Adeta yeniden doğdum" diye konuştu.