Ödemiş'te Kentsel Dönüşümün Projesi Hazır

Ödemiş Belediyesi, Sebze Hali ve TARİŞ depolarından başlayarak Yıldız Kent Müzesi'ne kadar uzanan, Fabrika Caddesi ile Mercan Sokak arasında kalan alanda uygulanacak kent yenileme ve dönüşüm projesini TOKİ'ye sundu

Ödemiş'te Kentsel Dönüşümün Projesi Hazır
Ödemiş Belediyesi, Sebze Hali ve TARİŞ depolarından başlayarak Yıldız Kent Müzesi'ne kadar uzanan, Fabrika Caddesi ile Mercan Sokak arasında kalan alanda uygulanacak kent yenileme ve dönüşüm projesini TOKİ'ye sundu.
TOKİ ile yapılacak görüşmeler için Ödemiş Belediye Meclisi'nden Ocak ayı toplantısında yetki alan Belediye Başkanı Bekir Keskin ilçenin verimli tarım arazilerinde uygulanacak bir proje yerine Ödemiş'in mimari olarak gecekondulaşan Emmioğlu Mahallesi'nde bir dönüşüm projesi hazırladıklarını söyledi. 14 Ekim'de teknik danışman Ali Türer ile birlikte Ankara'ya giderek projeyi teslim ettiklerini belirten Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Daha sonra Kasım başında TOKİ'den gelen yetkililer Ödemiş'te incelemelerde bulundu. TOKİ'den gelen bir mimar ile birlikte Ahrandı Aile Gazinosu'ndan Ödemiş'i kuş bakışı izleyerek verimli araziler yerine Ödemiş'in gecekondulaşan bölgelerinin dönüşümü için bir proje hazırlanması konusunda görüş birliğine vardık. Ödemiş'in verimli tarım arazilerinin betonlaşması yerine yenilenmesi gereken mahalleler olduğunu anlattık. Burada çalışan küçük işletmeler ve işliklerin olduğundan söz ettik. Ödemiş'in çağdaş bir görünüm kazanması adına büyük önem taşıyan dönüşümün taslak projesi TOKİ'de inceleniyor" dedi.
Projeye göre Sebze-Meyve Hali ve Tariş depolarının da aralarında bulunduğu Mercan Sokak ve Fabrika Caddesi arasında kalan üçgen alanda üç etap halinde kentsel dönüşüm yapılacağını kaydeden Keskin, "Bu alana TOKİ tarafından 75-80 metrekare genişliğe sahip olacak şekilde 3-4 katlı binalar inşa edilecek. İnşa edilen bu binaların altında dükkanlar da yer alacak. Mahalle içerisinde süpürgecilik gibi el sanatları uğraşan vatandaşlar bu atölye şeklindeki dükkanlarda faaliyet gösterebilecek. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşantılarında bir değişim olmayacak" dedi.