Seri katil serbest kalıyor

Gaspla girdiği cezaevinden 2 kez afla çıktıktan sonra iddia üzerine 5 kişiyi öldüren, bir kadına tecavüz eden seri katil Durmuş Anuçin'e de CMK 102'nci Madde piyangosu vurdu. Hakkında 5 idam cezasıyla açılan davada 9 yıldır karar çıkmadığı için Durmuş Anuçin serbest kalıyor.

Seri katil serbest kalıyor
Seri katil Durmuş Anuçin’in, dosyası halen yargılamayı yapan mahkemece dün raftan indirilerek incelendi. İstanbul’da 5 cinayet, 1 tecavüz ve 4 ayrı gasp tutuklusu Durmuş Anuçin’in İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin incelemesi sonrasında CMK 102. Madde kapsamında olduğu görüldü. Ancak cezaevinden beklenen yazı dün yetişmeyince seri katilin tahliye işlemi bugüne kaldı.

İDDİAYLA SERİ KATİL OLDU

İstanbul’da 2002 yılında polisi 105 gün peşinden koşturduktan sonra Ümraniye’de yakalanan Durmuş Anuçin, sevk edildiği o dönemki İstanbul DGM’de adam öldürmeye, İstanbul’un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine başladığını söyleyerek “Bu iddiayı kazandım” demişti.

‘HABLEMİTOĞLU’NU BEN ÖLDÜRDÜM’

Hakkında 5 kez idam cezası istemiyle dava açılan seri katil, 2003 yılı Nisan ayında görülen ve 11’i tutuklu 13 sanıklı davanın ilk duruşmasında Ankara’da suikasta kurban giden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu da kendisinin öldürdüğünü söyledi. Seri katil, bu açıklaması nedeniyle Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e de ifade verdi.

Seri katil ayrıca, Giresun’daki bir cinayeti de itiraf edip, ‘‘Bir işadamının oğlunu kaçırıp öldürecektim. Yanlışlıkla başka birinin oğlunu kaçırıp öldürmüştüm. Bununla ilgili de daha sonra konuşacağım” dedi.

İKİ KEZ AFLA ÇIKTI, 5 CAN ALDI

Kurbanlarını İstanbul Kartal, Ümraniye ve Maltepe’de katleden seri katil, cezaevinden ilk olarak 1991 yılındaki aftan yararlanarak çıktı. Kısa süre sonra gasptan ikinci kez tutuklandı. 2000 yılında bu kez de “Şartla Salıverilme Yasası”ndan yararlanarak serbest kaldı. Sonrasında ise cinayetler başladı. Seri katil, Ümraniye’de bir ağaçlık alanda Gazi Oral’ı öldürüp sevgilisi S.Y.’ye tecavüz etti.

‘ÇIKINCA 4 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEĞİM’

Esma Baş ile sevgilisi Arif Arduç’u ise kadının, eşi Mustafa Baş’ı aldattığı için 30 bin lira karşılığı öldürdü. Azmettirici olmakla suçlanan koca Mustafa Baş ise Durmuş Anuçin’i tanımadığını söyledi.

Kurbanlarından müteahhit Aydın Özbey’i takip ederek öldüren Durmuş Anuçin, 5 milyon dolar (8milyon 250 bin lira) bulunan çantasını da aldı.

Seri katil, Maltepe’de askerden izne gelen Soner Kayabaş’ı da öldürdüğünü itiraf ederken cinayetleri 4 kişilik bir çetenin isteği üzerine para karşılığı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Durmuş Anuçin 4 ayrı gasp ve Ümraniye’de polis ekipleriyle silahlı çatışma olaylarından da yargılanıyor.

Seri katil Durmuş Anuçin, “Polis beni erken yakaladı. 4 kişiyi daha öldürmeyi planlıyordum. Cezaevinden çıktıktan sonra görüşeceğiz” demişti.