Nevşehir'de 277 Esnafa 5 Milyon 680 Bin Kredi Kullandırıldı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 2010 yılı içerisinde 277 esnaf ve sanatkarın 5 milyon 680 bin TL'lik kredi kullandığı bildirildi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay yaptığı açıklamada, 2010 yılında kooperatife kredi amaçlı olarak başvuruda bulunan esnaf ve sanatkarlar içerisinden Halk Bankası kanalıyla 277 kişinin 5 milyon 680 bin TL kredi kullandığını söyledi.
Kredi kullanımının düşük bir seviyede kaldığını ifade eden Ay, kredi kullanım koşullarının esnaf ve sanatkarlar açısından zor şartlar taşımasının etkili olduğunu kaydetti.
Ay, kredi faiz oranının da yüzde 3'ler seviyesine düşmesini beklediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Esnaf ve sanatkarlarımız, kredi kullanımında ortaya çıkan olumsuzluklara dayalı olarak etkin bir kredi kullanımına gitmiyor. Bunda esnaf ve sanatkarın önünü net bir şekilde görememesi etkili olduğu gibi, bugüne kadar etkili bir şekilde esnaf sicil affının da yapılmamış olması oldukça önem taşıyor. Ancak, 2011 yılı açısından bu ve benzeri sorunların aşılması adına oldukça ümitli olduğumuzu söyleyebilirim. Kredilerde uygulanan faizin yüzde 3'ler seviyesine düşmesini bekliyoruz. Hatta bir adım daha giderek, faiz oranının sıfırlandırılması gerektiğine inanıyorum" dedi.