Mtso Başkanı Hasan Erkoç, 2010 Ekonomisini Değerlendirdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2010 yılı Türkiye ekonomisi açısından olumlu geçmiştir

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2010 yılı Türkiye ekonomisi açısından olumlu geçmiştir. Zamanında alınan tedbirler iş dünyasını umutlandırmıştır. Açıklanan orta vadeli program iş dünyasını umutlanmıştır. Böylece Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyada ilk 10 arasına gireceğimizi umut ediyoruz" dedi.
2010 yılı ekonomisini İHA'ya değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, önce ekonomik krizi değerlendirdi. 2008 yılında başlayan ve 2009 yılında kendini hissettiren ekonomik krizden dünyada 30 milyon kişinin işini kaybettiğine dikkat çeken Hasan Erkoç, "Dünya ekonomileri ciddi anlamda küçülmeye başladı. Ancak, Türkiye 2009'un son çeyreğinde tekrar büyüme rakamları yakaladı. 2010 yılında ise krizden çıkan 14 ülkeden biri olduk. Türkiye kriz öncesi iç tüketimle aynı seviyeye geldi. Yüzde 4-5 büyüme
hedeflenirken, büyük ihtimalle yüzde 8 civarında büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin krizden kurtulmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ancak, kat edilecek daha çok mesafe olduğuna dikkat çeken Erkoç, geçtiğimiz Aralık ayında da ihracat rakamlarının cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde seyretmesinin de umut verici olduğunu bildirdi.
Döviz kurlarında enflasyon oranında artış beklendiğini söyleyen Erkoç, işsizliğin ise 2013 sonunda tek rakamlara gitmenin hedeflenmesinin iş dünyasına ayrı bir güvence verdiğine parmak bastı.
Dünyanın 16. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin Cumhuriyetin 100.yılındaki hedefin, dünyada gelişmiş ilk 10 ülke arasına girme hedefine ulaşılacağına inandığını bildiren Erkoç, ihracatını 500 milyar dolarlara arttıran bir ülke, bölge ve dünyada büyük güç olmaya hedef bir ülke olması için birlik ve beraberliğin sürekli kılınması gerektiğini vurgu yaptı.
Komşu ülkelerle ilişkilerin iyiye gittiğini, birçok ülke ile vizelerin kaldırıldığını, Avrupa ülkeleriyle birlikte komşu ülkelere ihracatın arttırılmasının da önemli olduğunu belirten Erkoç, Kuzey Afrika ve orta doğu'nun Türkiye için yeni pazarlar olması gerektiğini dile getirdi.
Erkoç, "2010 yılı Türkiye ekonomisi açısından olumlu geçmiştir. Zamanında alınan tedbirler iş dünyasını umutlandırmıştır. Açıklanan orta vadeli program iş dünyasını umutlanmıştır. Böylece cumhuriyetimizin 100.yılında dünyada ilk 10 arasına gireceğimizi umut ediyoruz" dedi.