'Medeniyetler Yolu Üzerinde Gümüşhane' Tanıtım Projesi

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nda finanse edilen "Medeniyetler Yolu Üzerinde Gümüşhane" projesi devam ediyor.

'Medeniyetler Yolu Üzerinde Gümüşhane' Tanıtım Projesi
Proje kapsamında hazırlanan kitap ve tanıtım DVD'sinin hazırlandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gümüşhane'nin jeopolitik konumu nedeniyle bin yıllardır Anadolu'nun ve Asya'nın önemli geçiş noktalarına ev sahipliği yaptığını fakat bu yönünün pek bilinmediğini söyledi. Proje kapsamında bugüne kadar yayla yollarındaki tabela işlerini tamamladıklarını ifade eden Yalçın, önemli tarihi ve doğal değerlerin önüne Tükçe-İngilizce bilgi levhaları yerleştirdiklerini ve yine proje kapsamında 18 adet afiş çalışması yaparak şehrin bütün değerlerini poster haline getirdiklerini belirtti.
Yalçın, Santa, Süleymaniye, Sadak ve Krom antik şehirleri üzerinde şekillenen bir tanıtım kitapçığı ve DVD'si hazırladıklarını, 180 sayfalık kitapta 60 sayfayı Santa Antik Kenti'ne ayırdıklarını belirterek, Santa'nın tarihçesi yanında, mahalleler arasındaki genel ulaşım şemasını ve 7 mahallenin ayrı ayrı genel yerleşim krokisinin bulunduğunu söyledi. Kitap çalışmasının yanında tanıtım DVD'si de yaptıklarını kaydeden Yalçın, "Bu yeni DVD ile hem ilimize yakışır kalitede bir görsel elde ettik hem de 'Medeniyetler Yolu Üzerinde Gümüşhane' projesindeki tarihi kentlerimizi (Süleymaniye Kenti, Krom Kenti, Santa Kenti ve Satala Kenti) ve antik dönemdeki tarihi yolları ön plana çıkardık. İldeki diğer tarihi mekanları ve doğal güzelliklerimizden söz ettik. Ağırlık verdiğimiz noktaların altını çizme fırsatını bulduk" dedi.
Yalçın, ayrıca aynı proje kapsamında Santa Harabeleri mevkiinde yolların doğal görünüm bozulmadan parke taşla kaplanması için çalışma başlattıklarını, projenin Trabzon Röleve ve Anıtlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından bölgeyi içinde bulunduğu çirkin görüntüden kurtarmayı amaçladıklarını söyledi.
Projelerdeki önceliklerinden birisinin vatandaşlarda tarih ve turizm bilinci oluşturmak olduğunu belirten Yalçın, turizmin sadece bir kurumun işi olmadığını, bir halk bilinci olduğunu ifade etti.