Kiptaş'ın 600 Konutu Satışa Sunuldu

KİPTAŞ'ın Çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk 'Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutu satışa sunan Başkan Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik

KİPTAŞ'ın Çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk 'Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutu satışa sunan Başkan Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik. 11 bin 998 konutunda inşası devam ediyor" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden KİPTAŞ, Çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk 'Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konut, Başkan Kadir Topbaş'ın da katıldığı bir törenle satışa sunuldu. Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen törene Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katıldı.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimizden bu yana 25 bin 300 konut yaparak sahiplerine teslim ettik. 11 bin 998 konutunda inşası devam ediyor. Devletlerden çok şehirlerin önem kazandığı günümüz dünyasında İstanbul'da el ele verilerek birlikte atılan adımlar hem dünyanın ilgisini bu kente çekti, hem de İstanbul her alanda Türkiye'ye örnek teşkil etti" dedi.
Topbaş, dünya nüfusunun hızla kentleştiğini ve bu sürecin iyi kontrol edilememesi halinde sorunların baş edilmez bir hal alacağını vurgulayarak, "İstanbul son 50 yıl içinde 12 milyon göç aldı ve bu süreçte 8 bin 500 yıllık tarihe sahip şehir kötü kullanıldı. Tarih yok edilme noktasına gelindi, mahalle ve komşuluk büyük ölçüde kayboldu. Yerel yönetimler, insanın varoluşundan doğan hakkı olan konut ihtiyacını görmezden gelindiğinde bu şehirde bunlar oldu" diye konuştu. Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının
ardından beraberindekilerle birlikte KİPTAŞ'ın konut satış noktasına geçerek konut almak için müracaat eden Mehmet Açıkgöz, Yüksel Göral ve Nazmi Barut isimli vatandaşların kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.