Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun Adı Değişti

Gaziantep İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Vakkas Çevik'in Orgeneral Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Gaziantep İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi için verdiği önerge toplantıya katılan meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi

Gaziantep İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Vakkas Çevik'in Orgeneral Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Gaziantep İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi için verdiği önerge toplantıya katılan meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vakkas Çevik, 12 Eylül darbe dönemini yaşayan biri olarak çok duygulandığını, meseleyi milletin meselesi olarak gördüklerini belirtti. Yaptıkları değişiklikle, duyarlı sivil toplum kuruluşlarının arzusunu yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını kaydeden Çevik, şunları söyledi:
"Halkımız, 12 Eylül referandumuyla, darbenin izlerinin silinmesi için referandumda 'evet' demiştir. Bu konuda halkımızdan bize çok sayıda şikayet geliyordu. Biz de Kenan Evren isminin 'Gaziantep İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesini uygun gördük. 12 Eylül döneminde, saçı uzun diye bir arkadaşımızı saçlarından tutarak köy meydanında hakaretler yağdırarak sürüklediler. Hatta yaşlı bir kadını ve beraberinde 13-14 yaşlarındaki çocuğunu da gözlerini bağlayarak, nereye götürdüklerini bile
söylemeden alıp gittiler. 3 ay boyunca onlardan haber alamayınca öldürüldüklerini düşünmeye başlamıştık ki bir gün tanınmaz bir halde çıkageldiler. Bu yüzden demokrasiyi rafa kaldırarak işlemez hale getiren, halkımızın iradesini hiçe sayanların isimleri değişmeli ve hafızalarımızdan silinmelidir."
Çevik, önergesine destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.