Kansere Karşı El Ele Federasyonu kuruldu

Kansere Karşı El Ele Federasyonu, 23 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kuruldu. Federasyonun 2. başkanlığına, Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kur

Kansere Karşı El Ele Federasyonu, 23 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kuruldu. Federasyonun 2. başkanlığına, Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce getirildi.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı ve Sağlıkta Umut Vakfı tarafından platform olarak desteklenen kuruluş, Tüzel Kişiliğe kavuşmak için Federasyon olma başvurusunda bulundu. Ankara Valiliği'ne yapılan federasyon olma başvurusu kabul edilerek, bugüne kadar Kansere Karşı El Ele Platformu olarak bilinen topluluk, federasyon sıfatı kazandı.

Kansere Karşı El Ele Federasyonu 2. Başkanı Salih Yüce, Muş'tan Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği'nin de yer aldığı Kansere Karşı El Ele Federasyonu'nun 23 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kurulduğunu duyurdu. Salih Yüce, federasyonun 2. başkanlığını üstlenerek, artık ulusal ve uluslararası onkoloji camiasında çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yüce, geçtiğimiz günlerde TBMM'de kurulan Kanser Araştırma Komisyonu ve Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ü de makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Yüce, Erdöl'e, kanser hastalarının sorunları hakkında bilgi vererek, Türkiye'de Ulusal Kanser Enstitüsü'nün kurulması için destek istediklerini vurguladı.

FEDERASYONUN KURULUŞ AMACI

Federasyonun kuruluş amacının, kansere karşı toplumsal bilinç, farkındalık ve duyarlılık geliştirmek olduğunu söyleyen, Kansere Karşı El Ele Federasyonu 2. Başkanı Salih Yüce, açıklamasına şöyle devam etti: "Federasyonumuzun kuruluş amacı; kanseri önleme, tarama, erken teşhis, teşhis, tedavi, tedavi sonrası takip konularında oluşturulacak politikaların, insan odaklı politikalar olmasının sağlanması amacıyla etkin çalışmalar yaparak, devlet ile sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini sağlamak ve ülke koşullarına uygun olarak oluşturulacak bu politikalarda söz sahibi olmaktır."

Federasyon olarak kanser hastaları ile hasta yakınlarına tıbbi, hukuki ve sosyal destek sağlanması için çaba göstereceklerini belirten Başkan Yüce, "Kanser hastalarının yaşam kalitelerinin artırılması da dahil olmak üzere hasta savunuculuğu ile ilgili tüm çalışmalarda bulunmak temel hedefimizdir." dedi.