İstanbul ile Lefkoşa şehri kardeş şehir oluyor

İstanbul ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa kardeş şehir oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindek

İstanbul ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa kardeş şehir oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, yapılacak protokol için yarın Lefkoşa'ya gidecek.

İstanbul adına Başkan Kadir Topbaş'ın, Lefkoşa Türk Belediyesi adına ise Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları'nın imza atacağı tören ve katılacağı resepsiyon sonrası heyet Yakın Doğu Bulvarı'nı ziyaret edecek.

Yapılacak Kardeş Şehir Protokolü ile; Lefkoşa şehrinin ve tüm KKTC halkı ve kurumlarının, uluslararası alanda tanınmışlığını artırmak, iş, ticaret, kültür, turizm, kentsel ve tarihi mirası koruma alanlarında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmanın yanı sıra her iki şehirdeki genç kuşaklar arasında işbirliğini daha ileri seviyeye ulaştırmak hedefleniyor.

Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, 7 Ocak 2011 Cuma günü yapılacak ziyaret kapsamında Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ile de bir araya gelecek.

Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, aynı günün akşamı Türkiye'ye dönecek.