Dsp Genel Başkan Yardımcısı Aksakal'dan Başbakan'a Eleştiri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal Başbakan Recep tayip Erdoğan'ın Meclis'te ve çeşitli yerlerde yaptığı konuşmalarda halkı yanılttığını ve sadece işine gelen konuları açıkladığını iddia etti

Dsp Genel Başkan Yardımcısı Aksakal'dan Başbakan'a Eleştiri
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal Başbakan Recep tayip Erdoğan'ın Meclis'te ve çeşitli yerlerde yaptığı konuşmalarda halkı yanılttığını ve sadece işine gelen konuları açıkladığını iddia etti.
Önceki gün TBMM'de haritalarla yaptığı konuşmalarda yıllardır konuştuğu şeyleri tekrar anlattığını belirten Aksakal "Başbakan'ın 'nerden nereye' anlatımını masala döndü. Meclisteki milletvekilleri de her zaman olduğu gibi sadece alkışladı. Bu nedenle DSP olarak Başbakan'ın açıklayamadığı gerçekleri bizler açıklayacağız" dedi.
Aksakal konuyla ilgili açıklamasında "Sayın Başbakan her zaman olduğu gibi duble yolların nereden nereye geldiğini anlattı ama vatandaşın yediği duble kazığın nereden nereye çıktığını söylemedi. Havayolu ulaşımındaki gelişmeyi anlattı ama karayollarındaki otobüsçünün, kamyoncunun içine düştüğü batağı görmezden geldi. Bazı haritalardan söz ederken, Kurtuluş Savaşında şehitlerin kanlarının rengiyle boyanmış vatan topraklarının al kırmızısını anlatacağı yerde bu toprakların asli unsurlarını farklı kesimlermiş gibi rengarenk göstererek bu ülkeyi parçalamak isteyenlere selam durdu. Her zaman ipine sarıldığı 2002 yılındaki ihracat/ithalat oranının AK Parti iktidarları döneminde nasıl ithalat lehine yükseldiğinden, düşük kur yüksek faizle devletin kasasının ne hale düştüğünden söz etmedi. Buradan halkımıza şunu hatırlatmak istiyorum; Başbakanın bu anlattıklarının yanında şunu da unutmasınlar. AKP geldiğinde bu ülkenin 1,5 milyar dolar cari açığı, 150 milyar dolar da toplam borcu vardı. Şimdi 50 milyar dolar cari açığı, 500 milyar dolar borcu var. 8 yıl önce bu ülkenin demir-çelik fabrikaları, şeker fabrikaları, Telekom'u, rafinerileri, petrokimya tesisleri, yerli bankaları ve daha niceleri vardı ama artık şimdi bunların hiç birisi yok" dedi.