Denizli Turizmde Marka İl Olacak

Turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Denizli'de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) işbirliği ile Vali Yavuz Erkmen'in başkanlığında Spa Hotel Colossae Thermal Otel'de 'Sürdürülebilir Turizm' toplantısı düzenlendi

Denizli Turizmde Marka İl Olacak
Turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Denizli'de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) işbirliği ile Vali Yavuz Erkmen'in başkanlığında Spa Hotel Colossae Thermal Otel'de 'Sürdürülebilir Turizm' toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Vali Yavuz Erkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ve turizmciler katıldı. DENTUROD Başkanı Şeref Karakan toplantıda yaptığı konuşmada, derneğe üye 60 işletmecinin bulunduğunu ve Denizli'nin turizm sektöründe adının daha fazla duyurulması için çalışma yapacaklarını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu'na (TÜROFED) üye olmak için çalışma başlattıklarını, üye olunması halinde Denizli turizmine büyük katkı sağlanacağını belirten Karakan, "Pamukkale Türkiye turizminde önemli bir yere sahip. Denizli turizminin gelişmesine büyük destek veren Valimiz Yavuz Erkmen'e teşekkür ederim" dedi.
DENİZLİ'YE GELEN TURİST SAYIDI ARTMALI
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da ülke ve Denizli turizmi hakkında bilgi verdiği konuşmasında, geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 6 arttığını ancak Denizli'de bu rakamın yüzde 14'e çıktığını söyledi. Korkmaz, Denizli turizminin dünya turizm pastasında hak ettiği payı alabilmesi için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışılmasının önemli olduğunu vurguladı. Türk turizminin şu anda dünya turist sıralamasında 7. sırada olduğunu ancak, 2023 turizm stratejisi planlamasında bunun 5.sıraya yükseltilmesinin hedeflendiğini söyleyen Kokmaz, Denizli'ye gelen turist sayısının da 2 milyondan 4 milyona çıkarmanın planlandığını ifade etti.
2 MİLYON TURİST GELDİ
Denizli Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli turizm potansiyelinin büyük olduğunu, ekonomik kriz zamanında düşüş yaşansa da, geride kalan dönemde 2 milyonun üzerinde turistin Denizli'ye geldiğini söyledi. Bunun yeterli olmadığını vurgulayan Vali Erkmen, turist sayısının daha üst seviyelere çıkarılarak gelirden de pay alınmasının önemli olduğunu ifade etti. Denizli'ye gelen turist sayısının büyük kısmının Antalya ve diğer illere gelen turistlerden oluştuğunu ve bu turistlerin de bir gece konakladıktan sonra ayrıldığını kaydeden Vali Yavuz Erkmen, "Konaklama süresinin uzatılması için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor. Turistlerin konaklama sürelerinin uzatılması için başta sağlık turizmi olmak üzere, yerel seyahat acenteleri ile bağlantı kurularak turistlerin ilimizde Pamukkale'nin yanı sıra mağara ve diğer turizm alanlarında programlar düzenlenerek süre uzatılabilir" dedi. Vali Erkmen, Karahayıt Beldesi'nin termal kasaba anlamında çevre düzenlemesinin devam ettiğini ve bu bölgenin termal kasaba anlamında cazip bir merkez olacağını belirtti.