Cihaz Alımı İçin 1 Milyon Lira Ödenek Aktarıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne cihaz alımı için 1 milyon lira ödenek aktardıklarını açıkladı.

Cihaz Alımı İçin 1 Milyon Lira Ödenek Aktarıldı
Daha önce SSK Hastanesi iken hastanelerin tek çatı altında toplanması ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığını belirten Bartın Milletvekili Tunç, hastaneye son yıllarda alınan cihazlarla hasta memnuniyetinin artırıldığını kaydetti. Tunç, "Bartınlıların kaliteli sağlık hizmeti almaları için ne gerekiyorsa yapılıyor. Bartın Kadın Doğum Hastanesi'nde yeni doğan bakım ünitesi kuruldu. Yeni doğan bebeklerin solunum problemlerinin giderilmesi amacıyla ventilatör cihazı alındı. Tüm Kadın Doğum Polikliniklerine birer adet ultrasonografi cihazı alındı. Radyoloji birimine Doppler Ultrasonografi cihazı alınarak gebelikte çocuk gelişiminin takibinin daha sağlıklı yapılması sağlanacak. Hastane otomasyon sistemi, telefon ve internetten randevu sistemi, görüntülü hasta takip ve çağrı sistemi gibi teknolojik imkanların hayata geçirildi. Hasta odalarının koğuş sisteminden en fazla iki yataklı oda sistemine geçilerek yatak kaliteleri artırıldı. Hastane acil servisinin fiziki kalitesi artırıldı. Aile Planlaması Polikliniği'nin kurulduğunu, hastanede işitme tarama merkezi kurularak işitme sorunu olan bebeklere erken tanı ve tedavi imkanı getirildi. Sosyal hizmet birimi ve çocuk gelişimi birimlerinin kurularak uzmanlarca anne adaylarının eğitimleri gerçekleştiriliyor. Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi için yapılan yatırımlar sayesinde gebelikte ve doğumdan sonra bir çok hastalık erken teşhis edilerek tedavi imkanının sağlanıyor. Her geçen gün hasta müracaat sayısının artarak çevre illerimize de hizmet verir konuma geldik. Her alanda olduğu gibi 8 yıllık AK Parti iktidarında sağlık alanında da devrim sayılabilecek icraatlara imza atan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, bu güne kadar gönderilen ödeneklere ilave olarak gönderilen 1 milyon lira ödenek sayesinde de hastaneye hizmet kalitesini artıracak cihazların alınacağını belirtti.