Buz Tutan Gölde Ölümüne Balık Avı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki buzla kaplı Balık Göl'de balık avlamaya çalışırken buzun parçalanması sonucu mahsur kalan 30 balıkçı, korku dolu dakikaların ardından karaya çıkarıldı.

Ağrı'da havaların soğuması ile buz tutan Balık Göl, balıkçıların akınına uğradı. Iğdır'ın Tuzlaca ilçesinden balık avlamak için Balık Göl'e gelen 30 balıkçı, göldeki buzları kırarak avlanmaya çalıştı. Bir süre sonra aniden çözülen buz parçalarının üstünde mahsur kalan 30 balıkçı, telefonlarına sarılarak yardım istedi. Yapılan ihbarlar üzerine sivil savunma ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri bölgeye hareket ederken, köylüler de mahsur kalan balıkçıları kurtarmak için çalışma başlattı. Tanyolu köyü
sakinlerinin getirdiği tekne ile 5'erli gruplar halinde karaya çıkarılan balıkçılar derin bir nefes aldı.
Korku dolu anları İHA kamerasına anlatan Cemal Dursun, ölümden döndüklerini söyledi. Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden balık tutmak için geldiklerini ifade eden Dursun, "Balık avlamaya başladıktan 2 saat sonra 30 metrelik bir çözülme olduğunun farkına vardık. Tabii ki çok korktuk. Köylülerin yardımı ile yeniden karaya dönebildik" dedi.
Uzun süren yolculuğun ardından olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri balıkçılarla görüştükten sonra bölgeden ayrılırken, birçok balıkçı hiçbir şey yaşanmamış gibi ekmek paraları için balık avlamaya devam etti.