Büyükler De Minikler Gibi Yerli Malı Haftasını Kutladı

Aydın İl Genel Meclis yılın ilk haftasında yerli malını kutladı

Büyükler De Minikler Gibi Yerli Malı Haftasını Kutladı
Aydın İl Genel Meclis yılın ilk haftasında yerli malını kutladı. Tıpkı ilköğretim okullarında olduğu gibi yerli malı haftasını kutlayan Aydın İl Genel Meclisi üyeleri bol bol meyve yiyip Aydın ürünlerini tanıtmaya çalıştılar. Aydın'da yetişen meyvelerden oluşan yerli malı standında sergilenen kasa kasa meyve kısa sürede meclis üyeleri tarafından reklam amacıyla tüketildi.
Mecliste düzenlenen yerli malı haftasında en cömert davranan meclis üyesinin Ali Çevik olduğu görüldü. Her zaman herkese sofrası açık olan Ali Çevik yerli malı hafytası dolayısıyla Meclis toplantısına kasalarla portakal, greyfurt, mandalina, elma getirdi. AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Acar ise, Aydın'da muz yetişmesine rağmen toplantıya eli boş gelmeyerek muz getirdi. Sergi sonunda İl Genel Meclisi adeta manav tezgahına dönerken meyveler herkese ikram edildi.
Gecikmeli yeri malı haftası ile ilgili açıklama yapan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, bu etkinliği de meclis üyelerinin önerisi ile düzenlediklerini söyledi. Evren, "Arjantin elması yerine, Karacasu elması yemeliyiz. Aydın inciri, Sultanhisar portakalı, Atça çileği, Umurlu eriği, Köşk kestanesi ve daha sayamadığımız Aydınımızda yetişen meyveleri tüketmeliyiz ve değerlendirilmesini sağlamalıyız. Başta incir, zeytin ve zeytinyağı olmak üzere, ilimizde yetişen ürünlerin tanıtımı ve bunlardan gelir temini sağlamak, İl Genel Meclisi olarak bizim temel görevlerimiz arasındadır. Önümüzdeki günlerde, her ilçe için bir gün belirleyip o ilçede yetişen ürünleri meclis toplantılarında ikramla tanıtımını yapmak istiyoruz. Böyle bir projemiz var" diye konuştu.